Daimler lansează un serviciu de transport inovator

Daimler lansează un serviciu de transport inovator

Grupul german Daimler, producătorul automobilelor marca Mercedes-Benz, a anunţat luni că va investi 50 de milioane de euro într-un nou joint-venture cu start-up-ul american Via, pentru a oferi servicii de transport în sistem ride-hailing în mai multe oraşe din Europa, începând cu Londra, informează Reuters.

Creşterea serviciilor de ride hailing şi perspectiva vehiculelor fără şofer a dus la prognoze potrivit cărora oamenii vor renunţa să îşi cumpere şi să îşi conducă propriile automobile în favoarea plăţii pentru călătorii individuale.

Via efectuează deja un milion de călătorii pe lună în oraşe americane precum Chicago, New York şi Washington, graţie unei aplicaţii care permite utilizatorilor să cheme un vehicul prin smartphone.

Noul joint-venture european între Mercedes-Benz Vans şi Via va avea cartierul general la Amsterdam, iar şeful de la Mercedes-Benz Vans, Volker Morhinweg, se va alătura consiliului director al Via.

"Serviciile de ride-sharing oferă multe noi modalităţi pentru a face traficul urban mai eficient şi mai sustenabil. Via este unul dintre cei mai de succes furnizori de ride-sharing, iar Mercedes-Benz Vans are vehiculele perfecte pentru acest sector", a declarat Volker Mornhinweg.

Oferirea unor călătorii în van-uri Mercedes Vito şi V-Class va extinde gama serviciilor Daimler dincolo de vânzarea de vehicule. Grupul german este deja partener în programul de car-sharing Car2Go, precum şi în aplicaţiile Mytaxi hailing şi Moovel transport.

În luna iunie a acestui an, Mytaxi, aplicaţia de ride hailing deţinută de grupul german Daimler, a cumpărat un rival din România în ideea de a crea un serviciu pan-european care să poată concura cu Uber. Directorul general de la Mytaxi, Andrew Pinnington, a dezvăluit că firma va plăti o "sumă de opt cifre" pentru Clever Taxi, liderul pieţei româneşti, care operează în 20 de oraşe din România.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.