Cum vrea UE să contribuie la creşterea eficienţei Autorităţii Vamale Române la frontiera cu Ucraina şi Moldova

Cum vrea UE să contribuie la creşterea eficienţei Autorităţii Vamale Române la frontiera cu Ucraina şi Moldova

Reprezentanţii Autorităţii Vamale Române au lansat proiectul cu tema "Dezvoltarea capacităţii operaţionale a Vămii Române la frontiera cu Ucraina şi Republica Moldova".

"Proiectul beneficiază de sprijin tehnic din partea Direcţiei Generale de Sprijin pentru Reforme Structurale (DG REFORM) a Comisiei Europene şi este finanţat integral prin Instrumentul de Sprijin Tehnic al Uniunii Europene. Proiectul este implementat în colaborare cu KPMG Romania, selectată de DG REFORM în urma unei proceduri de achiziţii publice", se menţionează în comunicat.

Conform sursei citate, printre principalele obiective ale proiectului sunt: evaluarea structurii/capacităţii organizatorice a Autorităţii Vamale Române, în context european actual cu particularităţile mediului în care autoritatea vamală română îşi desfăşoară activitatea (ţinând seama de situarea României la frontiera de est a Uniunii Europene şi în imediata vecinătate a conflictului armat Ucraina- Rusia).

Un alt obiectiv este reprezentat de evaluarea proceselor/procedurilor de resurse umane şi formarea profesională existentă în cadrul autorităţii vamale, prin raportare la cele mai bune practici din Uniunea Europeană.

Totodată, un alt obiectiv îl reprezintă acordarea de suport în formarea profesională şi, mai cu seamă, în formarea iniţială a personalului vamal din România, prin organizarea atât a unor instruiri de formare-formatori la nivel central şi regional, cât şi a unei sesiuni demonstrative de formare iniţială a personalului nou-angajat în Autoritatea Vamală Română.

"Aceste obiective au fost stabilite având în vedere înfiinţarea Autorităţii Vamale Române ca instituţie publică centrală, cu personalitate juridică, în subordinea Ministerului Finanţelor, principiile care stau la baza activităţii pe care o desfăşoară, funcţiile pe care le îndeplineşte, atribuţiile generale şi specifice pe care le exercită şi faptul că în ultimele luni s-a desfăşurat un amplu proces de recrutare din sursă externă a personalului vamal", se mai arată în comunicat.

Proiectul va avea o durată maximă de şase luni şi va contribui cu siguranţă la creşterea eficacităţii şi eficienţei administraţiei vamale.


TRANSPORTATORI ÎN CONSTRUCȚII E06


HOLLEMAN AGABARITIC

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.