Cum a reușit să se împace un șofer român de camion cu familia unui bărbat pe care l-a ucis Recomandat

Cum a reușit să se împace un șofer român de camion cu familia unui bărbat pe care l-a ucis

Un șofer de camion român a fost judecat vineri, la tribunalul din Dendermonde, după ce a provocat un accident în Laarne, la est de Gent, pe 22 septembrie 2022, în care un biciclist în vârstă de 60 de ani a murit.

Camionagiul nu a fost sub influența drogurilor sau alcoolului, dar nu a acordat suficientă atenție în timpul manevrei care a provocat tragedia. „Discuțiile de mediere cu rudele victimei au fost dificile, dar până la urmă l-au îmbrățișat chiar ele”, a spus avocatul inculpatului, citat de cotidianul belgian Het Laatste Nieuws, citatd e libertatea.ro

Accidentul a avut loc în septembrie 2022, în jurul orei 18.00, la intersecția dintre Heirweg și Colmanstraat, din Laarne. K.B. a vrut să facă dreapta cu camionul, atunci când s-a produs accidentul. Victima, un bărbat de 60 de ani, mergea pe o bicicletă electrică de marfă în acel moment și a fost lovită de camion.

TIR-ul condus de român a trecut peste bărbat și l-a ucis pe loc. Camionagiul a fost prezentat în instanță cu un cazier impecabil, cu testul negativ de alcool și testul antidrog de asemenea curat. La momentul producerii accidentului, timpul lui de condus și de odihnă au fost perfecte.

Românul a vorbit în instanță și a dezvăluit că este încă afectat de accident. „M-am uitat la pista de biciclete de două ori, chiar înainte de accident, și nu am observat pe nimeni, așa că mi-am efectuat manevra. Apoi m-am uitat din nou, dar tot nu am observat pe nimeni, până când am simțit coliziunea”, a spus K.B. Un martor a declarat la scurt timp după accident că biciclistul era foarte vizibil și că a claxonat preț de 15 secunde, pentru a-l avertiza pe camionagiu. Parchetul a contestat doar faptul că șoferul camionului a declarat că nu a greșit. „Desigur, s-a făcut o greșeală. Biciclistului i s-a acordat o atenție insuficientă, pentru că într-adevăr a fost o coliziune care ar fi putut fi evitată”, a spus procurorul. „Acum, este extrem de dureros și un bărbat a trebuit să plătească pentru asta cu viața”.

Familia victimei nu a devenit parte civilă în acest caz, după ce au avut loc discuții de mediere între șofer și familie. „Conversațiile au fost foarte dificile la început. Clientul meu a fost, bineînțeles, impresionat de toate acestea și i-a părut foarte rău, iar familia a pierdut o persoană dragă”, spune avocatul său.


VERSUS SO3E05


VLASE AMBASADOR F-MAX

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.