CRIZĂ. Marea Britanie va folosi camioane ale armatei și șoferi-militari pentru distribuția de alimente Recomandat

CRIZĂ. Marea Britanie va folosi camioane ale armatei și șoferi-militari pentru distribuția de alimente

Armata „trebuie să contribuie la transportul alimentelor în magazine”, este ultima soluție găsită de autoritățile britanice care se confruntă cu o criză fără precedent de șoferi profesioniști.


Publicația Daily Mail susține că lipsa șoferilor de camioane apărută după Brexit și criza Covid vor determina ca autoritățile să folosească militarii pentru a livra alimente.
Lipsa șoferilor a declanșat primele apeluri pentru ca armata să fie pregătită pentru a livra alimente. Federația distribuitorilor cu ridicata a declarat că situația a atins punctul de criză
Magazinele publică anunțuri care îi avertizează pe clienți cu privire la posibile neajunsuri în lanțul alimentar. De asemenea, puburile și restaurantele nu primesc livrările preconizate de produse cerute.
Asociația „Road Haulage” a declarat că criza a fost declanșată de o combinație între Brexit, care a dus la o reducere a prezenție camioanelor europene și a Covid. Criza a făcut ca, în ultimul an, școlile de șoferi de camion să nu mai funcționeze.

Dl Bielby de la Asociație a spus: „Situația a atins punctul de criză și este probabil să se înrăutățească pe măsură ce se deschid mai multe localuri și restaurante și cererea crește. Guvernul trebuie să acționeze foarte repede. Suntem suficient de îngrijorați pentru a sugera guvernului să ia în considerare folosirea camioanelor armatei pentru a se asigura că există suficiente vehicule și șoferi pentru a distribui alimente”.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.