Corupția în vămi: 163 de percheziții făcute de DNA. Prejudiciu de aproape 60 milioane de lei Recomandat

Corupția în vămi: 163 de percheziții făcute de DNA. Prejudiciu de aproape 60 milioane de lei

Polițiștii și procurorii DNA fac miercuri 162 de percheziţii în București și în șapte județe, într-un dosar de evaziune fiscală şi corupţie la Direcția Regională Vamală Iași, prejudiciul fiind estimat la 58 de milioane de lei.

Conform DNA, dosarul este instrumentat de Serviciul teritorial Iași și vizează fapte de corupție și infracțiuni la regimul vamal (cu un prejudiciu estimat la acest moment la aproximativ 58 de milioane de lei) și evaziune fiscală, comise începând din luna ianuarie.

Poliția Română și DNA au anunțat că în acest dosar miercuri au loc 162 de percheziții, inclusiv la o instituție publică, la domiciliile unor persoane fizice și la sediile unor firme din București și din județele Iași, Suceava, Botoșani, Ilfov, Ialomița, Arad și Sibiu.

Surse judiciare au declarat pentru HotNews.ro că au fost făcute percheziții la Biroul vamal de frontieră Iași, urmând să fie duse la audieri șase persoane, între care șeful instituției și vameși. Sunt vizate importuri de haine provenite din Turcia, pentru care la vamă a fost declarată o valoare mai mică, astfel încât și taxele plătite să fie mai mici.


CAMION FEST OCTOMBRIE 2022


TRANSPORTATORI ÎN CONSTRUCȚII E06

 

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.