Cea mai nouă autostradă, plină de gropi

Cea mai nouă autostradă, plină de gropi

Puţine şi pline de gropi, autostrăzile din România au mereu probleme. Şoferii se plâng de ultima intrată pe listă, Autostrada urbană dintre Capitală şi Centură. Unii s-au trezit cu parbrizul spart de pietrele apărute în gropile din asfalt.

CNAIR promite că va cere constructorului să repare şoseaua de viteză inaugurată acum trei luni şi îi invită pe şoferii să-şi recupereze paguba în instanţă.

Deschisă circulaţiei anul trecut, pe 14 decembrie, una din cele mai noi autostrăzi din România are gropi pe podul care traversează centura Capitalei, pe sensul de mers spre Bucureşti.

Şoferii care circulă pe autostrada urbană au observat că aceasta a început să se strice. Deşi au trecut câteva luni de la inaugurare se formează gropi, iar asfaltul efectiv a început să se macine. Din această cauză au apărut pietricele, care aruncate în spate de rotile maşinilor pot provoca stricăciuni.

Roxana Neiciu a avut parbrizul spart de două ori. Prima dată luna trecută.

 

Roxana Neiciu, şofer: “La două săptămâni după asta s-a mai spart o dată. A sărit o piatră direct pe parbrizul meu. Nu mi se pare firesc să scot 3 mii de lei din buzunar ca să schimb parbrizul o dată la o lună, două luni.”

Compania Naţională pentru Infrastructura Rutieră susţine că ştie de problema şi a notificat constructorul. Iar Compania italiană Pizzarotti a acoperit provizoriu gropile iarna trecută. Acum ar trebui să toarne un strat nou.

Însă nu termină lucrarea pentru că aşteaptă un aviz de la poliţia rutieră, spune purtătorul de cuvânt al CNAIR.

Între timp, şoferii sunt invitaţi să circule cu atenţie. Cei care au avut probleme din cauza gropilor şi nu deţin o asigurare CASCO au o singură soluţie dacă vor să-şi recupereze pagubă.

Alin Şerbănescu, purtător de cuvânt CNAIR: ”În general este acţionat în instanţă cel care provoacă prejudiciul. În această situaţie administratorul drumului. Poate să dea în judecată acea companie pentru a-şi recupera prejudiciul.”

Lotul de autostradă pe care au apărut gropile este în garanţie până la sfârşitul anului. Dacă nu va fi reparat până atunci, CNAIR spune că va reţine banii din garanţie, cam 20 de milioane de euro. Contactaţi de Ştirile PRO TV reprezentanţii constructorului nu au prezentat până acum un punct de vedere.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.