Ce spun cunoscuții despre șoferul de CAMION răpus de coronavirus: Era extraordinar. A ajutat multă lume

Ce spun cunoscuții despre șoferul de CAMION răpus de coronavirus: Era extraordinar. A ajutat multă lume

Marian Giurea, şoferul de TIR originar din Vâlcea care a fost răpus de noul coronavirus la Paris, deşi, până să se îmbolnăvească, a fost convins că pandemia este o conspiraţie mondială, a ajutat multă lume în timpul vieţii.

Marian Giurea, în vârstă de 47 de ani, era originar din localitatea vâlceană Alunu, dar trăia în Franţa de 17 ani, unde a lucrat în construcţii o perioadă, iar mai apoi ca şofer de TIR. Până să se îmbolnăvească, nu a crezut că noul coronavirus există cu adevărat, gând pe care l-a împărtăşit şi pe pagina sa de Facebook: „Am văzut că în toată lumea spun că mor milioane de oameni şi sute de milioane sunt bolnavi. Întrebarea mea este: a văzut cineva un om bolnav sau un om mort de la Corona? Vă rog frumos să-mi ziceţi şi mie, să nu mor prost”, spunea acestea printre altele. Reacţiile pe care le-a primit au fost şi pro şi contra, dar mai interesant este ce s-a întâmplat pe acelaşi cont după ce s-a aflat de moartea sa. Valul de reacţii neinspirate, unele chiar răutăcioase, i-a determinat pe cei apropiaţi să restricţioneze vizibilitatea postărilor pentru public, deşi, chiar şi în acest context, numărul urmăritorilor săi pe Facebook şi Instagram s-a dublat.

Puţină lume ştie însă că, dincolo de scepticismul său, pe care l-a plătit scump de altfel, Marian Giurea a făcut mult bine la viaţa lui, după cum a declarat pentru „Adevărul“ primarul comunei sale de baştină şi cum indică postările unor apropiaţi. Venea des în ţară ca să-şi ajute mama bolnavă Cristian Birăruţi, primarul din Alunu - Vâlcea, a povestit pentru „Adevărul” că, ultima dată, Marian Giurea a fost acasă în urmă cu două luni. „Revenea destul de des în ţară, o dată la trei – patru luni, ori de câte ori familia sa avea nevoie de el. Venea acasă, să ajute... Mama dumnealui are un handicap grav, iar fratele său este însoţitor”.

Bărbatul se trăgea dintr-o familie cu cinci copii: doi băieţi şi trei fete. „Pe una dintre surori ştiu că a luat-o cu el în Franţa, cu tot cu familie, celelalte două ştiam că sunt în Italia, iar la Alunu, alături de mamă, a rămas fratele său”, ne-a spus primarul din Alunu. „Fata aceea merge datorită lui, aici n-avea nici o şansă” „Era un om extraordinar de bun. Făcea bine la toţi, de câte ori venea acasă. Era o fată aici, la noi, cu un handicap - nu putea să meargă. El a dus-o în Franţa, pe la toţi doctorii, a avut grijă de ea. I-a dus şi pe părinţii ei în Franţa, sunt toţi împreună. Dacă rămâneau aici, nu avea nici o şansă, nu mai mergea niciodată. Astăzi, fata aceea merge datorită lui”, a mai spus primarul din Alunu. Şi se pare că nu este singura persoană pe care a ajutat-o.

Potrivit comentariilor din online ale unei persoane care susţine că este rudă cu Marian Giurea - Larisa, el ar mai fi ajutat şi o fată bolnavă de leucemie. Aceasta a postat şi o fotografie care-l arată pe Marian în spital alături de o persoană feminină, neidentificabilă, cu următorul text: „Uitaţi, oamenii buni... o fetiţă fiind bolnavă de leucemie, a luat-o în Franţa şi a făcut-o bine”. „A ajutat până la 47 de ani enorm de multă lume” Tot despre binele pe care Marian Giurea l-a făcut de-a lungul timpului scrie şi o persoană căreia vâlceanul i-a moşit copilul, fără să ofere însă detalii: „Marian a fost un om şi un prieten de nădejde. El a ajutat până la vârsta de 47 de ani enorm de multă lume. Avea un suflet mare! Era fericit atunci când făcea bine semenilor săi, se simţea bine atunci când îi putea face fericiţi pe semenii lui prin ajutorul dat sau binefacerea pe care o realiza cu drag. Atunci când făcea un bine, nu făcea din aceasta o laudă, aşa cum fac unii. El mergea pe principiul ”să nu ştie mâna stângă ce face mâna dreaptă”.

Personal, nu am cunoscut un OM asemenea lui Marian, care să îşi iubească atât de mult aproapele, aşa cum ar trebui să facem, de fapt, cu toţii! Marian va rămâne o amintire vie în inimile noastre, a celor care l-am cunoscut. Mare om, mare caracter! Poate în felul acesta vom avea cu toţii de învăţat din experienţa sa de viaţă”, a povestit pe Facebook Valer Iosu, o rudă din Albeni - Gorj. Nu s-a întors acasă ca să nu-şi pună mama în pericol Acesta a mai povestit că în urmă cu o lună, când a aflat că nu mai lucra la Paris pentru că se restrânsese activitatea, din cauza pandemiei, i-a spus să revină acasă, dar vâlceanul a refuzat ca să nu-şi pună în pericol mama bolnavă. Potrivit primarului din Alunu, femeia suferă de o boală incurabilă: „Are Parkinson, sau ceva de genul, pentru că tremură tot timpul, nu poate să meargă.” „Vorbeam cu el când era în cursă” În ceea ce priveşte activitatea profesională a lui Marian Giurea, primarul Birăruţi menţionează:

„Era pe TIR, pe o izotermă frigorifică. Eu ştiu că lucra, nu cred că nu mai lucra. Ultima dată a fost acasă acum vreo două luni, nu a zis nimic că nu ar mai avea de lucru sau ceva de genul. Tot discutam, pe messenger, punea poze, vorbeam cu el când era în cursă. Era super de treabă”. Primarul ne-a mai declarat că nu ştie nimic în privinţa unei posibile înmormântări în ţară. Rudele din Gorj au declarat presei locale că miercuri, 15 aprilie, trupul neînsufleţit al lui Marian Giurea va fi adus în ţară, pentru a fi înmormântat la Alunu, în Vâlcea.

La înmormântare, din cauza restricţiilor impuse prin Ordonanţele Miliare, nu pot participa decât cel mult mama şi fratele acestuia. „Fratele lui ne-a contactat să vadă dacă noi îi putem da certificat de deces. Nu cred că va fi adus acasă. Şi nici n-am fi putut să-i dăm un astfel de act, pentru că nu a murit aici. I-am dat o adeverinţă cu nume, prenume, cu ce trebuie de aici, pentru a fi trimisă la sora lui în Franţa. Şi ea este căsătorită tot cu un băiat de pe la noi, din comună. Mai este acolo şi prietenul lui, cu fata care nu merge. Certificatul urma să-l elibereze, de fapt, spitalul din Paris. Adeverinţa îi trebuia să demonstreze că este cetăţean român, ca să poată să intre să-i ia actele din casă, locuinţa fiind sigilată. Şi atunci, aveau nevoie de nişte acte prin care să se demonstreze cine este”, ne-a mai spus Cristian Birăruţi. Marian Giurea era divorţat, în urma căsniciei rezultând doi copii, un băiat şi o fată, care se află şi ei tot în Franţa (adevarul.ro).

 

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.