Cazierul rutier ar putea fi generat instant, în format online Recomandat

Cazierul rutier ar putea fi generat instant, în format online

Senatorul USR Claudiu Mureşan anunţă că a depus o iniţiativă legislativă care să permită accesul şoferilor la istoricul propriilor sancţiuni primite în trafic.

"Cazierul rutier se va genera instant, în format online, fără a mai fi necesare termene de aşteptare şi deplasări la secţiile de poliţie. Acces permanent şi neîngrădit la istoricul sancţiunilor. Fără birocraţie inutilă. Poliţia Rutieră deţine evidenţa tuturor sancţiunilor aplicate conducătorilor auto, dar şoferii nu au acces direct la toate sancţiunile pe care le-au primit de-a lungul timpului, atât în cazul amenzilor, cât şi în cazul punctelor de penalizare", scrie senatorul USR, pe Facebook.

 Potrivit acestuia, posibilitatea de a verifica punctele de penalizare primite este "absolut necesară", în condiţiile în care, potrivit legislaţiei rutiere, la cumulul a cel puţin 15 puncte de penalizare, conducătorilor auto li se suspendă dreptul de a conduce un autovehicul.

"În prezent, istoricul sancţiunilor privind regimul circulaţiei pe drumurile publice se eliberează numai la cerere, depusă la sediul serviciului poliţiei rutiere din judeţul care are în evidenţă conducătorul auto, în termen de 10 zile lucrătoare de la data depunerii cererii", reiese din expunerea de motive.

Conform propunerii legislative, Poliţia Română va asigura accesul direct al titularilor permiselor de conducere la istoricul sancţiunilor privind regimul circulaţiei pe drumurile publice în aplicaţia informatică reglementată prin Ordinul nr. 141 din 15 septembrie 2014 privind evidenţa permiselor de conducere reţinute şi a sancţiunilor aplicate conducătorilor de autovehicule sau tramvaie.

Dreptul de acces la istoricul sancţiunilor al titularilor permiselor de conducere se limitează la vizualizarea datelor, generarea şi descărcarea unui certificat online, prevede proiectul. Certificatul privind istoricul sancţiunilor referitoare la regimul circulaţiei pe drumurile publice ar urma să se genereze la momentul solicitării titularului permisului de conducere, în format online.


schmitz ecoflex video


schmitz gotha video

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.