Câți bani se dau pentru autostrăzi în 2019?

Câți bani se dau pentru autostrăzi în 2019?

Plenul reunit al Parlamentului a adoptat, joi, bugetul pentru Ministerul Transporturilor, cu patru amendamente admise în Comisiile reunite de buget-finanţe, printre care şi cel pentru alocarea a 23.500.000 de lei, bani pentru revizuirea studiului de fezabilitate a unui tronson din Autostrada Unirii.

"Se propune alocarea a 23.500 mii lei, din credite de angajament, suma necesara pentru revizuirea studiului de fezabilitate pentru tronsonul Ungheni – Iasi – Tg. Neamt, parte din Autostrada Unirii, conform Legii conform Legii 291/2018 privind aprobarea obiectivului de investiţii Autostrada Iaşi - Târgu Mureş Autorul amendamentului: Movilă Petru – Deputat PMP Vasile Toma – Senator PSD Silviu Macovei – Deputat PSD Camelia Gavrilă – Deputat PSD Cîtea Vasile – Deputat PSD", prevede amendamentul, conform raportului.

Bugetul pentru minister a fost adoptat cu 210 voturi „pentru”, 32 de voturi „împotrivă ”şi 72 de abţineri.

Un alt amendament prevede să fie finanţată continuarea lucrărilor pentru drumul expres Bacău Piatra-Neamţ.

"Finanţarea pe parcursul anului 2019 din bugetul Ministerului Transporturilor a lucrărilor de execuţie a Drumului expres Bacău – Piatra Neamţ, totalizând 61 km. Iniţiator: Senator Dan Manoliu, PSD", potrivit amendamentului.

De asemenea, bugetul Ministerului Transporturilor va fi diminuat.

"Se diminueaza bugetul Ministerului Transporturilor cu suma de 13.187 mii lei credite bugetare şi credite de angajament de la Capitolul 84.01 Transporuri, tiutlul 51, alin. 51.01.28 <Întreţinerea infrastructurii rutiere>. Autor: Dp. Sorin Lazăr – PSD Dp. Roxana Mînzatu – PSD", conform raportului.

Un alt amendament prevede suplimentarea creditelor de angajament.

"În anexa 3/24/02 în bugetul Ministerul Transporturilor pentru anul 2019 se suplimentează creditele de angajament la capitolul 84.01 "Transporturi", titlul 55 "Alte transferuri", articolul 55.01 "Transferuri interne", alineatul 55.01.12 "Investiţii ale agenţilor economici cu capital de stat" cu suma de 352.000 mii lei Corespunzător se suplimentează creditele de angajament în anexa nr. 3/24/29 "Fişa obiectivului/proiectului/categoriei de investiţii", la fişa cod obiectiv 2 "Dotări independente" . În subsolul fişei cod obiectiv 2 "Dotări independente" din anexa 3/24/29 se introduce o Notă cu următorul conţinut: ”Din creditele de angajament prevăzute la la capitolul 84.01 "Transporturi", titlul 55 "Alte transferuri", articolul 55.01 "Transferuri interne", alineatul 55.01.12 "Investiţii ale agenţilor economici cu capital de stat" suma de 352.000 mii lei se repartizează Companiei Naţionale de Căi Ferate "CFR" - SA pentru achizionarea de echipamente şi utilaje necesare lucrărilor de construcţie, reparaţie şi întreţinerea infrastructurii feroviare Iniţiator: Senator Dan Manoliu, PSD", potrivit sursei citate.

În plenul reunit al Parlamentului de miercuri parlamentarii au avut dezbateri generale pe proiectul de buget, urmând ca votul final pe bugetul de stat pe 2019 va fi dat vineri, în plenul reunit al Parlamentului.

Guvernul a adoptat, vinerea trecută, proiectul bugetului de stat pentru anul 2019. În plenul reunit de joi a fost dat votul pe amendamente. Urmează ca în şedinţa de vineri a plenului reunit al Parlamentului să fie dat votul final pe întreg proiectul de buget.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.
Detalii Ok Resping