Cât câștigă un șofer de camion în Italia și ce cheltuieli are? Recomandat

Cât câștigă un șofer de camion în Italia și ce cheltuieli are?

Un șofer român de TIR stabilit cu familia în Italia dezvăluie cum e viața în această țară. Ce salariu primește și care sunt alte costuri ale vieții din ”Cizmă”.


George, un șofer român de TIR care locuiește cu familia în Italia, vorbește despre viața de zi cu zi în acest stat. Ce salariu are, care sunt costurile și ce s-a schimbat în ultimii ani, în contextul crizei economice de la nivelul Uniunii Europene.

Cât de scumpă este viața în Italia pentru un șofer român de TIR

În urmă cu șapte ani, George Florescu și familia sa au lăsat România și au căutat o viață mai bună în Italia. El este șofer de TIR și subliniază pas cu pas toate transformările trăite în intervalul 2017 – 2024.
Conaționalul nostru remarcă, din start, că viața din prezent este diferită față de cea de acum șapte ani. Lucrul sesizat de acesta și care se simte în buzunarul fiecărui cetățean este cel legat de scumpiri.

”S-au dublat prețurile la mâncare, combustibilul… când am venit eu litrul de motorină era 1,35 de euro, acum e 1,80 – 1,85 de euro. Depinde de companie, cine vinde, cum vinde”, spune George, conform DC News.
La fel ca în România, scumpirile din Italia au lovit crunt și în coșul zilnic de cumpărături. În trecut, alimentele de bază erau cumpărate cu o medie de 100 de euro. Acum, coșul săptămânal trece de 150 – 170 de euro, spune conaționalul nostru. ”Era un trai mai bun atunci, acum nu putem spune că nu putem să trăim, dar e mai costisitor”, spune românul.

Ce salariul încasează românul în Italia și care sunt chiriile în zona unde locuiește
Scumpirile nu ar fi o așa mare problemă dacă salariile primite în Italia nu ar fi stagnat. George mai spune că în 2017 primea lunar 2.000 – 2.100 de euro. În prezent a ajuns la 2.200 – 2.300, însă inflația anulează practic orice majorare efectivă.


STAREA TRANSPORTURILOR - CONSTANTIN ISAC


bratu swinger

 

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.