Camion cu produse contrafăcute de 13.000.000 lei Recomandat

Camion cu produse contrafăcute de 13.000.000 lei

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctul de Trecere a Frontierei Turnu Măgurele au descoperit un camion încărcat cu zeci de mii de produse susceptibile a fi contrafăcute, în valoare de aproximativ 13 milioane lei.

„În data de 06.04.2024, în jurul orei 20.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Turnu Măgurele - judeţul Teleorman, s-a prezentat pentru a intra în ţară, un cetățean moldovean, în vârstă de 46 de ani, conducând un ansamblu rutier încărcat cu diverse bunuri din Turcia. În baza analizei de risc, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijinul lucrătorilor din cadrul Biroului Vamal Teleorman şi Direcţiei Regională Vamală Craiova pentru desigilarea mijlocului de transport şi verificarea produselor transportate”, a precizat Poliția de Frontieră într-un comunicat.

Miercuri, pe 10 aprilie, lucrătorii din cadrul celor două instituții au finalizat activitatea de descărcare şi inventariere a bunurilor din interiorul camionului, în urma căreia au fost descoperite 82.684 de bunuri, constând în articole vestimentare și de marochinărie, precum şi încălțăminte, toate purtând însemnele unor mărci cunoscute şi fiind susceptibile a fi contrafăcute.

Produsele, în valoare de aproximativ 13.000.000 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate de lucrătorii vamali pentru continuarea cercetărilor, iar în cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, urmând ca la finalizarea acestora să fie propuse soluții legale prin unitatea de parchet.

Totodată, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Turnu Măgurele a dispus indisponibilizarea autocamionului și a semiremorcii la sediul STPF Teleorman, până la finalizarea cercetărilor.


STAREA TRANSPORTURILOR - RADU DINESCU


VERSUS SO3E04

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.