Camion cu 6.600 kg de fosfură de aluminiu, depistat la Vama Giurgiu

Camion cu 6.600 kg de fosfură de aluminiu, depistat la Vama Giurgiu

Poliţiştii de frontieră din Giurgiu au descoperit peste 6,6 tone de fosfură de aluminiu, pe care un cetăţean bulgar a încercat să le introducă în ţară, fără a deţine autorizaţiile necesare de transport.


”În data de 22.02.2021, în jurul orei 17.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu Rutier au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unui autocamion dotat cu remorcă, condus de către un cetăţean bulgar, în vârstă de 68 de ani. La controlul efectuat asupra automarfarului, s-a constatat că şoferul transporta cantitatea de 6.600 kg de fosfură de aluminiu, pentru care nu deţinea autorizaţiile necesare pentru transport. Marfa a fost încărcată de la o societate comercială din Grecia, pentru o firmă beneficiară din Bucureşti”, a transmis, marţi, Poliţia de Frontieră.

Sursa citată a precizat că autocamionul a fost sigilat, urmând ca întreaga cantitate de substanţe toxice, în valoare de aproximativ 1.236.900 lei, să fie ridicată şi depozitată în spaţii special amenajate.

În continuare se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ”trafic de produse sau substanţe toxice”.

Fosfura de aluminiu este un compus anorganic extrem de toxic.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.