Camioanele electrice nu vor plăti taxa lunară de acces în București Recomandat

Camioanele electrice nu vor plăti taxa lunară de acces în București

Deși majoritatea statelor UE au pus deja la punct sisteme prin care recompensează companiile care-și înlocuiesc camioanele poluante din flote cu alternative eco, România pare a fi în expectativă.

Vânzările de camioane electrice pe baterii ar crește de patru ori dacă s-ar implementa și la noi un sistem competitiv de stimulente. 

În acest context, Nicușor Dan anunță că vor fi cumpărate aproximativ 100 de troleibuze electrice care au o autonomie pe baterii de 20 de kilometri care le permite să facă trecerea de la o linie la alta cu ușurință. Pe lângă acestea, Primăria vrea și să convertească 150 de autobuze pe LNG (gaz natural lichefiat) și să cumpere alte 100 de unități. Astfel, cei din subordinea lui Nicușor Dan țintesc ca, până la finele lui 2024, 75% din mijloacele de transport în comun din Capitală să fie schimbate. Există și 15 mari proiecte de infrastructură pentru a acomoda noile tramvaie care sunt mai mari, dar lipsa unui masterplan de transport actualizat îngreunează operațiunea.

Pentru a susține sectorul privat care se ocupă cu transportul cu vehicule grele, oficialitățile vor să elimine taxa lunară de acces a camioanelor în oraș în cazul acelor camioane care sunt 100% electrice. În prezent, pentru fiecare camion de transport door-to-door (de 5-7 tone) taxa lunară este de 460 de euro, iar pentru un camion greu (maximum 40 de tone) se plătește o taxă lunară de 4.600 de euro. Astfel s-a calculat o economie de circa 400.000 de euro per camion pentru un operator pe o perioadă de utilizare a camionului de cinci ani - deci s-ar amortiza costul vehiculului, practic. (wall-street.ro)



FORD TRUCKS 3000


STAREA TRANSPORTURILOR - CONSTANTIN ISAC

 

 

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.