C5. Michael "Jackson" Stanciu - o comedie dezastru Recomandat

C5. Michael "Jackson" Stanciu - o comedie dezastru

COLOANA A CINCEA: O firmă de proiectare a atras atenția în ultimii ani prin numărul mare de licitații la care a participat și pe care le-a câștigat oferind prețuri incredibil de mici.

Sereleul numit pompos Search Corporation a ajuns ca, în ultima perioadă, să dea continuu explicații, pe mai multe proiecte pe care lucrează, de ce studiile de fezabilitate și/sau proiectele tehnice stagnează.
Asocierea Search Corporation - Egis a câștigat două cotracte, în valoare însumată de peste 21 de milioane de lei, pe două secțiuni ale A7 Autostrada Moldovei.
Deși termenul de finalizare din contract este iunie 2022, pe cele două tronsoane, Pașcani-Suceava (circa 62 km) și Suceava-Siret (circa 57 km) elaborarea studiului de fezabilitate și realizarea proiectelor tehnice stagnează.
O echipă tehnică a CNAIR, coordonată de directorul general Cristian Pistol, a avut, pe 14 ianuarie 2022, o şedinţă de analiză a evoluţiei proiectelor de infrastructură rutieră din regiunea Moldovei şi Bucovinei cu toţi cei implicaţi şi interesaţi de dezvoltarea acestora.
La această întâlnire, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a avut o ieșire extrem de urâtă atunci când s-a discutat despre stadiul SF-urilor și a proiectelor tehnice pentru Pașcani-Suceava și Suceava-Siret. "E compromisă lucrarea!", a exclamat atunci preşedintele CJ Suceava.
În loc de concluzie: Flutur poate să dea mult și bine din aripi: Search se "grăbește încet"!

Tergiversare nejustificată
"Echipa CNAIR a discutat aspectele tehnice cu reprezentanţi ai autorităţilor locale, ai societăţii civile şi ai prestatorilor care au contracte cu Compania pentru realizarea proiectelor din această zonă a ţării, dar şi cu membri ai Parlamentului. Toți cei prezenţi au ridicat problema întârzierilor mari existente pe anumite obiective şi au reclamat faptul că firma Search Corporation tergiversează nejustificat termenele contractuale. Directorul general al CNAIR, Cristian Pistol, a solicitat imperativ reprezentantului Search Corporation să ia toate măsurile necesare pentru recuperarea întârzierilor înregistrate", se spune într-un comunicat de presă al CNAIR.
În loc de concluzie: Pumnii în cap i-a luat, ca de obicei, directorul general al Search Corporation, Florin Răducu, nu Michael "Jackson" Stanciu, patronachele sereleului și adevăratul vinovat!

Nu are suficiente foreze
CNAIR a anunțat, pe 10 iunie 2020, că a semnat contractul de studiu de fezabilitate și proiectare tehnică a Drumului Expres Satu Mare-Oar.
Conform Companiei, contractul cu obiectivul „Elaborare Studiu de Fezabilitate și Proiect Tehnic de Execuție pentru Drum Expres Conexiune Satu Mare (VO Satu Mare) - Oar (Granița Româno - Ungară - Drum Expres M49 Ungaria)” a fost semnat cu ofertantul desemnat câștigător al procedurii de achiziție public, SC Search Corporation SRL.
Valoarea contractului este de 3.646.308,36 lei fără TVA, iar durata de realizare este de 18 luni de la începerea contractului.
Cele 18 luni au trecut și firma lui Maicăl nu a onorat înțelegerea contractuală.
Michael "Jackson" Stanciu se plânge peste tot că nu are suficiente foreze.
În loc de concluzie: Culmea ipocriziei!!! Firma lui Maicăl a câștigat numeroase contracte tocmai prin declararea unui număr mare de foreze!

Nodul Cumpăna, înnodat
CNAIR a elaborat și depus, în data de 21 martie 2019, Aplicația de Finanțare pentru proiectul "Elaborare Studiul de fezabilitate și Proiect Tehnic de Execuție pentru obiectivul Nod Rutier Cumpăna A4 (km 16+700)-DN39E" în vederea obținerii de finanțare europeană nerambursabilă.
Valoarea totală a proiectului este de 871.821,59 lei și urma să fie finanțat prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020 astfel: 85% contribuția Uniunii Europene din Fondul European de Dezvoltare Regională- 626.978,00 lei, 15% contribuția proprie-110.643,47 lei, restul de 134.200,42 lei reprezentând cheltuieli neeligibile inclusiv TVA.
De aproape trei ani, firma lui Maicăl a câștigat la licitație această lucrare și situația stagnează!
În loc de concluzie: Cu Search, nodul rutier din județul Constanța va mai rămâne încă pentru multă vreme înnodat!

Sapă, Maicăl, sapă!
„În şedința de progres de astăzi, de la sediul CNAIR, proiectantul autostrăzii A13 Bacău-Braşov, Search Corporation, a solicitat prelungirea contractului de proiectare cu un an (350 de zile!), invocând dificultatea realizării studiilor geotehnice, precum şi lipsa firmelor specializate în efectuarea de foraje”, a scris, joi, 13 ianuarie 2022, Dragoș Benea, președintele PSD Bacău, pe pagina lui de Facebook.
Potrivit lui, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a redus la o treime solicitarea proiectantului, diminuând-o la 4 luni (123 de zile).
„Dar chiar şi aşa, vorbim despre timp prețios pierdut pe acest obiectiv de infrastructură, fundamental pentru dezvoltarea județului Bacău şi a întregii Moldove!”, mai scrie șeful social-democraților din Bacău.
După un an de zile, Search a reușit performanța să facă doar o Analiză Multicriterială (AMC) și nu a reușit să facă studiile geotehnice.
În loc de concluzie: Dacă nu poți să forezi, Maicăl, atunci sapă. Poate dai de apă!

"Maicălul" lui Stanciu
Emigrat în Statele Unite în adolescență, cu ajutorul cultului Penticostal, "violonistul de biserică" Mihai Stanciu s-a întors în România după 1989 cu mâinile în buzunarele goale.
Înainte de "retur", Mihăiță a avut grijă să își schimbe numele de botez în americănescul Michael.
Celor care întreabă cum se face că a plecat Mihai și s-a întors "Maicăl", Stanciu le spune cu detașare că prietenii i-au schimbat numele.
În loc de concluzie: Și minciuna e o vorbă!

Promovare baptistă
Michael "Jackson" Stanciu a intrat în atenția presei mondene după ce a divorțat de nevasta cu care avea doi copii și s-a căsătorit cu nepoata lui Miki Șpagă.
Pentru că și-a luat o nevastă mult mai tânără decât el, Miki Stanciu a plătit cu vârf și îndesat.
El a fost dat afară de la penticostali, pentru că acest cult nu acceptă divorțul. Cu simțul supraviețuirii în sânge, "Maicăl" s-a "transferat" rapid la alți neoprotestanți, baptiștii, care au fost de acord să îl primească și divorțat.
În loc de concluzie: Și nu numai că l-au acceptat recăsătorit dar, de vreun an, baptiștii l-au promovat pe Maicăl pe o funcție de pastor/predicator.

Începutul sfârșitului
Principala problemă a lui Maicăl este, de ani buni de zile, că nu se ocupă cu adevărat de firmele Search și Prima Cons.
Pentru că nu suportă mirosul adus de râul Dâmbovița prin București, nepoata lui Miki Șpagă, cu aere de pițipoancă, devenită nevastă de Maicăl, nu mai vrea să stea prin România.
De aceea, Stanciu vine în țară câte o lună-două luni, după care se duce să stea cu tânăra nevastă șase-șapte luni prin SUA.
În loc de concluzie: Maicăl vine doar la muls vaca în România. Tot laptele îl bea, cu "piți", prin America!

Genul programului: PAMFLET!
Coloana a cincea este o rublică de pamflet și trebuie tratată ca atare.
Le mulțumim tuturor prietenilor noștri care ne sprijină cu informații de calitate premium.
Îi rugăm pe toți cei care vor să ne trimită informații, documente, fotografii sau videoclipuri să ne contacteze prin e-mail la adresa: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.