C5. ISCTR amendează camioanele CNAIR în trafic Recomandat

C5. ISCTR amendează camioanele CNAIR în trafic

COLOANA A CINCEA. "Lupta de clasă" dintre angajații Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (ISCTR) și cei ai Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a ajuns la un nou nivel.

Inspectorii ISCTR au început să amendeze în trafic autocamioanele CNAIR care transportă sare.
Revista TIR Magazin a intrat în exclusivitate în posesia unui proces-verbal de constatare a contravențiilor, din data de 16 februarie 2022, prin care ISCTR a "ars o palmă în obrazul plin de sare" al CNAIR.

cnair amendata de isctr
"În data de 16.02.2022, ora 13.30, pe DN2, km.200, localitatea Tișița, județul Vrancea, a fost oprit și verificat în trafic autovehiculul cu numărul de înmatriculare VS-05-JGZ, utilizat de către operatorul de transport rutier COMPANIA NAȚIONALĂ DE ADMINISTRARE A INFRASTRUCTURII RUTIERE SA, în baza copiei conforme nr.94969 a certificatului de transport, condus de conducătorul auto dl SOLOMON VASILE, având CNP:xxx, în timp ce efectua transport în cont propriu de mărfuri, în trafic național. La momentul controlului, în urma verificărilor efectuate, s-au constatat următoarele:
a) "Nerespectarea obligației utilizatorului de a nu transporta, pe rețeaua de drumuri publice din România, bunuri divizibile fără tichet de cântar eliberat de furnizor;", astfel: "-în urma controlului am constatat că operatorul de transport Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA a utilizat vehiculul cu numărul de înmatriculare VS-05-JGZ pentru transportul de bunuri divizibile, respectiv, sare deszăpezire, conform avizului de însoțire a mărfii nr. 0002966/16.02.2022, pe relația SDN Galați- SDN Câmpulung Moldovenesc - Vatra Moldoviței, fără a deține tichet de cântar pentru marfa transportată.", se spune în procesul verbal încheiat de inspectorul ISCTR Claudiu Alin Dobre.
Obligația ca cel care transportă bunuri divizibile să prezinte un bon de cântar de la furnizor a fost impusă tocmai pentru a proteja drumurile de cei care supraîncărcau camioanele cu nisip, piatră și, în cazul nostru, cu sare.
În loc de concluzie: Prin amenda pe care a primit-o de la ISCTR, se sugerează că transporturile de sare făcute de CNAIR nu respectă legea, cu alte cuvinte, că, prin supraîncărcarea propriilor camioane, ar distruge drumurile pe care trebuie să le întrețină.

Pe numele lui Pascu
"Pentru săvârșirea faptei(lor) descrisă(se) mai sus se face vinovat(ă) persoana juridică", se spune în procesul verbal, care a fost întocmit pentru CNAIR, pe numele președintelui Consiliului de Administrație Bogdan Pascu.
"Fapta descrisă la pct.1 constituie contravenție conform prevederilor: a) HG 1373/2008 art.8 alin. 1 lit. b și se sancționează […] cu amendă în sumă integrală de 2.000 lei sau în termen de 15 zile în sumă de 500 lei.", a scris inspectorul ISCTR în document.
Amenda pe care CNAIR a primit-o de la ISCTR naște o serie de semne de întrebare:
1. Avem de a face cu gestul izolat al unui justițiar inspector de trafic al ISCTR, care a aplicat legea în mod absolut, fără să țină seama de faptul că amenda este dată unei societăți comerciale cu capital integral de stat, responsabilă de întreținerea drumurilor?
2. Este un prin gest de contraatac al Inspectoratului la scrisoarea trimisă ministrului Transporturilor de către reprezentanții Sindicatului drumarilor "Elie Radu" din CNAIR, prin care se solicita desființarea ISCTR și revenirea controlului din trafic privind greutatea vehiculelor la Compania de Drumuri?
3. Va contesta CNAIR în instanță acest proces verbal de contravenție?
În loc de concluzie: Nu în ultimul rând, rămâne să vedem dacă președintele CA al CNAIR, Bogdan Pascu, plătește 500 de lei, în termen de 15 zile, sau preferă varianta cu 2.000 de lei?!

Genul programului: PAMFLET!
Coloana a cincea este o rublică de pamflet și trebuie tratată ca atare.
Le mulțumim tuturor prietenilor noștri care ne sprijină cu informații de calitate premium.
Îi rugăm pe toți cei care vor să ne trimită informații, documente, fotografii sau videoclipuri să ne contacteze prin e-mail la adresa: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.