C5. "Fane Bibicu" - viitorul director general adjunct al CNAIR? Recomandat

C5. "Fane Bibicu" - viitorul director general adjunct al CNAIR?

COLOANA A CINCEA. Surse din Ministerul Transporturilor afirmă că Ștefan Ioniță, zis "Fane Bibicu", este propunerea PSD pentru funcția de director general adjunct al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere din România (CNAIR).

Bibicu este, în prezent, director executiv al Centrului de Studii Tehnice Rutiere și Informatică (CESTRIN) al CNAIR, un exemplu halucinant despre cum se toacă banul public.
În loc de concluzie: PSD se orienteză după sloganul: "Pe vremuri boi, azi tot noi!".

Angajări pe nepotisme
O glumă de prin CNAIR spune că, dacă doi angajați ai CESTRIN se "combină" la locul de muncă, este vorba automat de incest.
Gluma se bazează pe o realitate tragi-comică: în CESTRIN angajările s-au făcut pe criterii de rudenie, prietenie, clientelat politic sau amantlâc. Așa se face că, dacă în anul 2015, instituția condusă acum de Fane avea aproximativ 150 de angajați, acum sunt în jur de 400. Serviciul 1 Constatare Contravenții Rovinietă are acum mai mulți angajați decât avea întreaga instituție în 2015, deși această activitate era și pe atunci.
Culmea este că, deși sunt aproape de trei ori mai mulți, angajații CESTRIN fac la fel de puțin ca înainte.
Deși se calcă efectiv pe picioare, incompetenții lui Fane Bibicu sunt plătiți regește. Asta pentru că cei mai mulți nu au nicio legătură cu informatica, adică principalul obiect de activitate al CESTRIN.
În loc de concluzie: Interesant este și faptul că, pentru a strânge și mai mult rândurile, chiar și angajații care nu aveau rude în CESTRIN și le-au obținut pe parcurs, printr-un mare număr de "nășiri, cumetrii și alte alea".

Nașul nașului
Tătucul omnipotent al CESTRIN a fost, până la pensionare, "dinozaurul" Laurențiu Stelea. El l-a promovat și l-a nășit pe Bogdan Tudor. La rândul său, Bogdan Tudor l-a nășit pe Ștefan Ioniță. Mai departe, Bibicu l-a nășit pe Robert Sandu, actualul director tehnic al CESTRIN.
Acesta este doar un exemplu de nășire "pe verticală". "Pe orizontală" a explodat cu nășiri.
În loc de concluzie: Dacă mergem pe principiul "nașul nașului meu este și nașul meu", rezultă că Robi Sandu este finul dinozaurului Stelea.

Banul public, prăduit
Pentru a putea justifica numărul exagerat de angajări, lenea și incompetența patologică din CESTRIN, Bibicu a inventat funcții pe bandă rulantă.
Astfel, instituția din subordinea CNAIR s-a spart în departamente și servicii, s-a umplut de directori.
Înainte, când CESTRIN-ul mai făcea puțină treabă, erau doar un director executiv și un director tehnic, acum directorii sunt "fără număr, fără număr, fără număr".
De exemplu, înainte, laboratorul avea un simplu șef, acum are director!
În loc de concluzie: Și, ca jocul să fie și mai bine măsluit, în funcție de rotația politicului și a șefilor din CNAIR și MTI, pe funcția de director executiv al CESTRIN vin cu rândul doar finul Ștefan Ioniță și nașul Bogdan Tudor.

Bibicu - director general CNAIR
Cu susținerea baronului PSD de Olt Paul Stănescu, la începutul anului 2017, Ștefan Ioniță a fost luat de mânuță de către Darius Vâlcov- "Lingou", penalul ministru de Finanțe de atunci, și dus la Liviu Dragnea, "micuțul infractor-mare dictator" al partidului de guvernământ de atunci.
Gurile rele, da' bune spun că socrul lui Bibicu a fost, pentru o perioadă, primar într-o comună din Olt, timp în care Lingou era primar la Slatina.
Și astfel, la recomandarea lui Vâlcov, Dragnea a dat ordin ca Ioniță să fie numit director general la CNAIR.
În loc de concluzie: Și a stat Bibicu interimar pe această funcție, din ianuarie 2017, până în mai 2018.

Pe urmele lui "Lingou"
Deși este relativ tânăr și a lucrat toată viața numai la stat, Ștefan Ioniță are o declarația de avere care îi face să roșească de invidie pe mulți șefi din corporații.
Are și el patru case, la fel ca Năstase. Toate sunt în Rahova: două apartamente, de 70 și 32 metri pătrați, și două case "pe pământ": de 60 și 123 de metri pătrați.
Terenuri, Bibicu are fără număr:
- unul de 4600 metri pătrați în comuna Berceni, Ilfov;
- unul de 7000 metri pătrați în comuna Vidra, Ilfov;
- unul de 1000 metri pătrați în comuna Bragadiru, Ilfov;
- unul de 120 metri pătrați în București, Rahova;
- unul de 425 metri pătrați în București, Rahova.
Bibicu declară că a primit casa de 123 mp și terenul de 425 mp în Rahova, prin "donație", în 2020, adică anul trecut.
"Donație"- siguuuur că da!!! "Și marmota împacheta ciocolată în staniol!!!"
Fane are în bănci un total 84.000 de euro și 70.000 de lei. De asemenea, a investit 28.000 de lei în titluri de stat.
Anul trecut, Bibicu a încasat de la CESTRIN 226.993 lei și 11.236 lei de la CFR Călători, unde a fost pentru câteva luni membru în consiliul de administrație.
În loc de concluzie: În declarația de avere de pe site-ul CESTRIN nu există rubrică pentru declararea șpăgilor, a banilor negri ținuți "la saltea" și nici pentru lingourile ascunse în cavouri prin cimitire!

Genul programului: PAMFLET!
Coloana a cincea este o rublică de pamflet și trebuie tratată ca atare.
Le mulțumim tuturor prietenilor noștri care ne sprijină cu informații. Îi rugăm pe toți cei care vor să ne trimită informații, documente, fotografii sau videoclipuri să ne contacteze prin e-mail la adresa: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.