Autostrada Comarnic – Braşov trecea, conform studiului de fezabilitate, prin curtea Castelului Cantacuzino
- Scris de tirmagazin3
- Imprimare

Ministrul Transporturilor Lucian Bode a declarat marţi seară, la Digi24, că traseul autostrăzii Comarnic – Braşov trecea, în studiul de fezabilitate, prin curtea Palatului Cantacuzino şi prin etajul 7 al unor imobile construite, după ce acestea au primit autorizaţii care nu ar fi trebuit date. El a precizat că studiul va fi revizuit, iar până în 2026 autostrada ar putea fi terminată.
„Am decis să revizuim studiul de fezabilitate, dar modificăm traseul în staţiunile montane. Constatăm că traseul autostrăzii trecea pe la etajul 7 prin câteva imobile construite după ce această autostradă a demarat la nivel de studiu de fezabilitate. În calea acestui traseu s-au dat foarte multe autorizaţii de construcţie care nu trebuiau să fie date şi asta ar fi blocat construcţia autostrăzii. Refacem traseul pe zona staţiunilor montane pentru a nu afecta. De exemplu, trecea prin curtea Castelului Cantacuzino la Buşteni”, relatat ministrul la Digi 24.
El a anunţat că traseul va fi refăcut astfel încât să fie protejate staţiunile montane, cu tunel, ecoducte, astfel încât, în această zonă, să poată începe lucrările pe etape.
”Am împărţit în 5 loturi. Cel mai uşor de realizat e lotul Comarnic - are 7 km, va fi utilizat în regim de variantă ocolitoare, valoarea lucrărilor eligibile este de sub 75 de milioane de euro. Deciziile le luăm la nivel naţional. Nu avem nevoie de multe avize, acorduri de la Comisia Europeană. Sunt bani europeni. Putem demara foarte repede procedurile pentru execuţia lotului Comarnic”, a precizat ministrul Transporturilor..
Revizuirea studiului durează 24- 30 de luni, stabilită de specialişti.
Articole înrudite
- Vom circula pe toată autostrada Pitești - Sibiu în 2028
- VIDEO Cum arată cele 2 tronsoane din Autostrada Transilvania care se deschid în 2025?
- O bucată din Autostrada 1 se închide. Pe unde pot ocoli șoferii?
- O bucată din Autostrada 1 se închide. Pe unde pot ocoli șoferii?
- S-a semnat cel mai scump contract de autostrăzi: 6,6 miliarde de lei pentru 41 de kilometri