Atenție ȘOFERI! Cod de VREME EXTREMĂ în BULGARIA

Atenție ȘOFERI! Cod de VREME EXTREMĂ în BULGARIA

Ministerul Afacerilor Externe informeaza cetatenii romani care se afla, tranziteaza sau doresc sa calatoreasca in Republica Bulgaria ca, in conformitate cu datele transmise de Institutul de Meteorologie si Hidrologie bulgar, in perioada 11-12 februarie 2018, 22 de regiuni vor fi afectate de precipitatii sub forma de ninsoare si ploaie, insotite de vant puternic.

In acest sens, au fost emise urmatoarele coduri de atentionare meteorologica:

Cod galben pentru caderi de precipitatii sub forma de ninsoare si vant puternic, in regiunile: Montana, Vrata, Loveci, Veliko Tarnovo, Gabrovo, Ruse, Targoviste, Razgrad, Silistra, Sumen, Varna, Dobrici, Pazardjik, Plovdiv, Haskovo, Kardjali si Smolian. In aceste regiuni vor cadea cantitati de precipitatii sub forma de ninsoare. Valorile atinse vor fi de 15-30 l/m2 , fapt care va duce la formarea stratului de zapada. Vantul va atinge o viteza medie de 10-15 m/sec., cu rafale de pana la 20 m/sec. Conditiile meteorologice vor fi prielnice formarii poleiului si troienelor de zapada;

Cod galben de precipitatii sub forma de ninsoare, in regiunile: Sofia, Sofia-Regiune, Pernik si Kjustendil. Conditiile meteorologice vor fi prielnice formarii unui strat de zapada de 10 cm, precum si a poleiului;

Cod galben de precipitatii sub forma de ploaie in Burgas, unde vor cadea precipitatii in cantitati cuprinse intre 20-30 l/m2, pe alocuri putand fi inregistrate si valori mai mari.

Se recomanda sa se urmareasca cu atentie situatia din zonele respective, iar soferii sa conduca preventiv, sa respecte strict semnalizarea rutiera temporara montata si indicatiile/semnele organelor de control aflate la fata locului. Pe perioada instituirii codului de atentionare meteorologica este posibil ca unele categorii de drumuri care traverseaza aceste regiuni sa fie inchise circulatiei rutiere.

 

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.