Anglia: 6 ani de închisoare pentru șoferul profesionist român prins cu 8 copii în semiremorcă Recomandat

Anglia: 6 ani de închisoare pentru șoferul profesionist român prins cu 8 copii în semiremorcă

Şoferul profesionist român prins cu 8 copii în semiremorca frigorifică, în Anglia, a fost condamnat la 6 ani de închisoare.

21 de vietnamezi, cel mai mic fiind un copil de 12 ani, erau închişi în "sicrie" amenajate sub paleţii cu navete de sticle.
Andruţ Mihai Duma, în vârstă de 29 de ani, a adus copiii în Marea Britanie ascunși în două spaţii asemănătoare unor sicrie, cu înălţimea de 49 cm, în interiorul semiremorcii unui camion frigorific. Ofițerii de frontieră din Portul Newhaven, East Sussex, au descoperit 10 persoane în primul astfel de spaţiu, și 11 în altă parte. Dintre aceștia, 8 erau copii.
Şoferul român a pledat vinovat de ajutor dat imigraţiei ilegale şi a fost condamnat în chiar prima zi a procesului său, la Salford, în Greater Manchester, la 6 ani de închisoare. "Aceşti oameni au călătorit efectiv ca pe vremea navelor cu sclavi din Evul Mediu", a spus procurorul.
Migranţii au fost descoperiţi înghesuiţi în spaţii de 4 metri lungime, un metru lăţime şi 49 de cm înălţime. Şoferul român transporta apă îmbuteliată din Franţa pentru o firmă din nordul Londrei. Unul dintre migranţi le-a povestit ofiţerilor că erau închişi în camion de 6 ore.
Şoferul a spus că ştia de transport şi urma să primească 1.000 de lire pentru el, dar procurorul nu l-a crezut, susţinând că nu e doar simplu şofer, ci că a participat activ la traficul ilegal de migranţi, fiind parte a unui grup infracţional mai numeros.
În afară de condamnare, judecătorul a recomandat deportarea şoferului şi executarea pedepsei în România, scrie Daily Mail.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.