ALERTĂ: Purtarea măștilor este eficientă în 79% din cazuri în caz de COVID 19

ALERTĂ: Purtarea măștilor este eficientă în 79% din cazuri în caz de COVID 19

Purtarea măştilor sanitare acasă poate preveni transmiterea presimptomatică a noului coronavirus în gospodării, conform unui nou studiu publicat în British Medical Journal, citat vineri de agenţia DPA, preluată de Agerpres.

 


Constatările, bazate pe interviuri cu familii din China realizate de medici şi profesori universitari din Australia, China şi Statele Unite, sugerează că intervenţii ”preventive (non-farmaceutice), cum ar fi utilizarea măştii, dezinfectarea şi distanţarea socială în gospodării pot preveni transmiterea COVID-19 pe perioada pandemiei”.

Potrivit autorilor – Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor din Beijing, China, Şcoala de Sănătate Publică din cadrul Universităţii Nevada, Statele Unite şi Facultatea de Medicină a Universităţii New South Wales, Australia – studiul demonstrează că purtarea măştilor sanitare acasă este ”eficientă în proporţie de 79% la reducerea transmiterii înainte de apariţia simptomelor la prima persoană infectată”.

460 de membri din 124 de familii din Beijing cu cel puţin un caz confirmat de infectare cu acest virus au fost intervievate în legătură cu măsurile de prevenţie adoptate la domiciliu înainte şi după debutul simptomelor la primul membru al gospodăriei testat pozitiv. 41 dintre cele 124 de familii au avut în gospodărie cel puţin un alt caz de COVID-19 după prima infectare.

Autorii cercetării au subliniat că purtarea măştii sanitare ”nu a avut rol protector după apariţia simptomelor”.

 


Limitarea răspândirii virusului în cadrul familiilor este esenţială pentru stoparea infectării cu acest virus pe scară largă, sunt de părere autorii studiului. Aceştia descriu ”transmiterea în cadrul gospodăriei în perioada presimptomatică sau perioada simptomatică precoce” drept un ”factor al răspândirii epidemiei”.

”Orice măsură menită să reducă acest aspect poate aplana curba”, au notat cercetătorii.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.