8.700 lei/an noul tarif de referință RCA pentru camioane. Bonus Malus - 25% Recomandat

8.700 lei/an noul tarif de referință RCA pentru camioane. Bonus Malus - 25%

​Prețurile RCA ar putea crește și mai mult în acest an. Noile tarife de referință RCA, un reper pentru consumatori în privința prețurilor finale la asigurările auto în următoarele 6 luni, au fost publicate de ASF și sunt mai mari pentru toți șoferii, în unele cazuri și cu peste 41%, comparativ cu tarifele de referință din luna august ori februarie 2022.


Potrivit documentelor, la CAMIOANE tariful de referință al RCA pentru persoanele fizice este de 6.313 lei, iar pentru persoane juridice este 8.794 de lei. Factorul nonus malus a fost de 17% la persoane juridice și de 33% la persoane fizice.


Ce este factorul Bonus Malus

Factorul Bonus-Malus (BM) a fost determinat prin referire la cadrul aplicabil stabilit în Norma A.S.F. nr. 20/2017 privind asigurările auto din România, cu modificările și completările ulterioare (Norma A.S.F. nr. 20/2017), în funcție de distribuția expunerii la risc grupată pe clasele de B-M detaliate în tabelul din Anexa nr. 5 a Normei A.S.F. nr. 20/2017.

Factorul BM a fost calculat ca media ponderată a expunerilor din fiecare clasa de Bonus Malus în totalul expunerii la risc, pentru polițele subscrise în ultimele 12 luni anterioare datei de referință 30 iunie 2022, separat pentru persoane fizice, persoane juridice și la nivelul următoarelor categorii de vehicule:


a) Vehicule destinate transportului de călători, SUV-uri și autovehicule mixte cu o masă
autorizată maximă de sub 3,5 tone și maxim 9 locuri;
b) Autovehicule pentru transportul bunurilor;
c) Restul vehiculelor.
În final factorul B-M rezultat pentru categoria Camioane este 33,9% pentru persoane fizice, 17% pentru persoane-juridice, respectiv 25% per total categorie.

La vehicule cu masa între 3,5 și 16 tone tariful de referință al RCA pentru persoanele fizice este de 2.342 lei, iar pentru persoane juridice este 3.181 de lei.


TRANSPORTATORI ÎN CONSTRUCȚII EP.07


FORD TRUCKS 3000

 

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.