3.000 de șoferi de camion din Europa de Est, amendați cu 500 de euro în zona Tirol Recomandat

3.000 de șoferi de camion din Europa de Est, amendați cu 500 de euro în zona Tirol

Restricții mai dure pentru camioane sunt în vigoare în Tirol de la începutul anului curent.

Acestea nu au fost respectate de toți șoferii care au fost controlați. În aproape 3.000 de cazuri, șoferii de camioane au fost amendați uneori cu sume consistente. Cei mai mulți șoferi sunt est-europeni.
Se pare că interdicțiile mai stricte legate de conducerea camioanelor din Tirol nu au ajuns încă la toate urechile companiilor și șoferilor de transport, spune Markus Widmann, șeful departamentului de trafic din cadrul poliției de stat.
Camioanele din Europa de Est, în special, au încălcat adesea noile reglementări în primul trimestru.

De la 1 ianuarie 2021 a intrat în vigoare o nouă restricție impusă în Tirol care interzice camioanelor cu normă de poluare Euro VI să tranziteze o parte din autostrada Inntal (A12), pe timp de noapte. Urmarea: nu se mai poate circula nici pe autostrada Brenner (A13).
Amenzile se referă la încălcarea interdicțiilor de conducere nocturnă
Oamenii legii din cadrul departamentului de trafic sunt ocupați cu verificarea camioanelor în fiecare zi la punctele de control din Radfeld, Kundl, fie pe pasul Brenner. Din cauza încălcărilor interdicției de conducere nocturnă, 1.260 de șoferi au fost pedepsiți de la începutul anului.
Începând cu acest an, numai camioanele foarte moderne, cu poluarea redusă au fost autorizate să fie pe drum în timpul nopții. Astfel, alte aproape 600 de amenzi au fost date în primul trimestru camioanelor cu normă de poluare necorespunzătoare
Poliția controlează, de asemenea, interdicțiile sectoriale (care interzic transportul anumitor mărfuri, cum ar fi deșeurile, oțelul, hârtia etc). Au fost înregistrate 299 de încălcări ale legislației în 3 luni. În plus, 682 de șoferi nu și-au etichetat corect vehiculul în ceea ce privește clasa de emisii.

Sancțiuni sensibile pentru șoferi
În cazul încălcării dispozițiilor aplicabile, a urmat fie un raport către administrația raională respectivă, fie plata imediată a unei amenzi. Acesta este de obicei de 500 de euro. Amenzile primite se varsă în trezoreria statului Tirol.

Câțiva trebuie să se întoarcă înapoi
Potrivit autorităților, nu există loc pentru negocieri din partea poliției, nici în ceea ce privește amenzile, nici cu privire la reluarea călătoriei. Dacă se constată încălcări în ceea ce privește clasa de emisii, șoferul nu va primi doar o amendă ci i se va cere să se întoarcă din drum.

Detalii AICI

 

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.