29 de migranți, prinși în timp voiau să iasă din România în patru CAMIOANE

29 de migranți, prinși în timp voiau să iasă din România în patru CAMIOANE

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctelor de Trecere a Frontierei Vărşand, Nădlac I și Nădlac II au depistat 29 de cetăţeni din Bangladesh, Afganistan, Pakistan și Myanmar care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în automarfare.


15 dintre migranți au fost descoperiți la frontiera Vărșand, pe sensul de ieșire din țară, ascunși într-un camion condus de un cetățean român, care transporta – conform documentelor de însoțire a mărfii – anvelope pe ruta România-Italia.

„Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că cei în cauză sunt 11 cetăţeni din Bangladesh, cu vârste cuprinse între 16 şi 30 de ani, trei cetățeni din Afganistan, cu vârste cuprinse între 16 şi 19 ani, și un cetățean din Myanmar, în vârstă de 17 ani”, au precizat reprezentanții Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Arad.

În același timp, la Punctele de Trecere a Frontierei Nădlac I și Nădlac II, poliţiştii de frontieră au efectuat controlul amănunţit asupra a trei ansambluri rutiere conduse de un cetăţean turc, un cetățean bulgar şi un român, care transportau piese de mobilier, apă minerală și sodă caustică pentru diferite societăţi din Olanda, Polonia şi Italia. În urma controlului au fost descoperiți, în interiorul compartimentului de marfă, 14 cetăţeni străini: 13 din Afganistan, cu vârste cuprinse între 16 şi 30 de ani și un cetățean din Pakistan în vârstă de 16 ani, solicitanți de azil pe teritoriul României. În toate cazurile, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.