25.000 de furturi din camioane în Germania în 2020. Cum operează, de obicei, hoții Recomandat

25.000 de furturi din camioane în Germania în 2020. Cum operează, de obicei, hoții

Anul trecut a fost foarte dificil pentru industria transporturilor din Germania.

Motivul pentru aceasta nu este doar pandemia coronavirus și restricțiile impuse, ci și furtul frecvent de marfă din camioane. Conform datelor Asociației Federale pentru Expediere și Logistică (DSLV), în cursul anului 2020 au fost înregistrate până la 25.000 de astfel de incidente și, în plus știm că există un număr mare de incidente nedeclarate. Astfel, chestiunea furturilor are o amploare și mai mare, anunță plutonlogistics.com.

Cea mai obișnuită pradă a hoților sunt mărfurile transportate în remorci cu prelată, iar modelul este similar: bandele organizate pândesc în parcări unde șoferii de camion fac o pauză lungă. Hoții verifică dacă există bunuri în remorcă care pot fi vândute cu ușurință. Dacă da, ei golesc rapid remorca și fug de la locul crimei.

În trecut, hoții furau de obicei țigări sau electronice de larg consum. Astăzi, fură literalmente totul, spune Niels Beuck, CEO DSLV pentru focus.de.

Furturile din Germania cauzează pierderi de 1,3 miliarde de euro pe an. Uniunea Europeană estimează că mărfurile în valoare de 8,2 miliarde de euro se pierd anual din camioane.
Beuck afirmă că este necesar să se ia măsuri noi pentru a preveni acest tip de furt și a ajuta la descoperirea autorilor. Potrivit acestuia, problema sunt lipsa de cooperare între forțele de poliție din diferite țări, dar și între serviciile statelor federale.

 

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.