2.000 de lire amendă pentru fiecate persoană găsită ilegal în camion la granița cu UK Recomandat

2.000 de lire amendă pentru fiecate persoană găsită ilegal în camion la granița cu UK

Marea Britanie a ieșit din UE la 1 ianuarie 2021. Guvernul britanic a elaborate un Ghid cu Îndrumări pentru companiile de transport și conducătorii auto comerciali care transportă mărfuri între Marea Britanie (Anglia, Scoția și Țara Galilor) și Uniunea Europeană.


Aceste îndrumări sunt destinate transportatorilor și conducătorilor auto comerciali care transportă mărfuri între Marea Britanie (Anglia, Scoția și Țara Galilor) și Uniunea Europeană (UE). Ele vă indică ce trebuie să faceți începând cu data de 1 ianuarie 2021.

Revista TIR a citit documentul și le prezintă punctual.

Asigurarea unui autovehicul când se deplasează dinspre și înspre Regatul Unit

Companiile de transport din UE, în afara UE sau din Regatul Unit, precum și conducătorii lor auto trebuie să își asigure vehiculul în timp ce se deplasează spre Regatul Unit pentru a reduce riscul de a fi suspus unei infracțiuni.
Conducătorii auto care traversează frontiera dintre UE și Regatul Unit trebuie să fie conștienți de potențialele pericole către autovehiculele lor și cum să poată opri ‘pasagerii clandestini’. Un pasager clandestin este o persoană care se ascunde într-un sau pe un vehicul pentru a evita trecerea pe la controlul de frontieră din Regatul Unit.
Dacă un conducător auto nu-și securizează vehiculul, și este găsit că transportă pasageri clandestini prin zonele de control ale Regatului Unit, el, proprietarul autovehiculului sau angajatorul pot fi amendați fiecare cu câte £2,000 pentru fiecare persoană găsită în vehicul (amendă cunoscută și ca ‘penalizare civilă’).
Această lege se aplică tuturor sosirilor în Regatul Unit sau în zonele de control britanice, inclusiv cele din porturile europene și din Eurotunel.

Menținerea vehiculelor în siguranță
Pentru companiile transportatoare de marfă, un sistem eficient include:
• instrucțiuni în scris pentru conducătorii auto referitor la cum să se folosească sistemul
• dispozitive de securitate solide pentru securizarea eficientă a vehiculului, încărcăturii și spațiului de încărcare
• dovezi de instruire pentru conducătorii auto asupra modului de folosire a sistemului și a dispozitivelor de securitate
• oferirea de liste de verificare a securității vehiculului către conducătorii auto
• monitorizarea respectării conducătorilor auto a codurilor de practică
Pentru conducătorii auto, un sistem eficient include:
• aplicarea dispozitivelor de securitate (ex. un lacăt, sigilii cu număr unic de referință și cabluri) pentru asigurarea vehiculelor după încărcarea mărfii
• verificarea temeinică a vehiculului și a dispozitivelor de securitate după fiecare oprire și înainte de intrarea în Regatul Unit
• înregistrarea completă a tuturor verificărilor cuprinse în lista de verificare a securității autovehiculului, pentru a se demonstra conformitatea și pentru putea fi prezentată ofițerului de la Poliția de Frontieră.
Conducătorii auto trebuie să urmeze cei 10 pași de îndrumare de prevenire a intrării pasagerilor clandestini în vehicul, și să poarte acest ghid cu ei de-a lungul întregii călătorii.

Dacă cineva se ascunde într-un autovehicul 
În cazul în care conducătorul auto suspectează că cineva încearcă să intre în vehiculul său sau că a intrat deja în vehicul, el trebuie să contacteze poliția locală imediat ce acesta este în siguranță. În Regatul Unit, apelați la numărul 999 iar în UE apelați la 112 înainte de a intra în port.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.