16.000 de euro amendă pentru un șofer român care a manipulat tahograful în Danemarca Recomandat

16.000 de euro amendă pentru un șofer român care a manipulat tahograful în Danemarca

Un șofer profesionist din România, în vârstă de 43 de ani, a fost condamnat de Tribunalul de la Kolding pentru manipularea tahografului și anularea limitatorului de viteză al camionului.

Potrivit JydskeVestkysten, este vorba de plata unei amenzi de 119.000 de coroane (16 mii euro). Șoferul nu mai are voie să conducă o mașină în Danemarca în următorii patru ani.

Șoferul a precizat în prealabil, prin intermediul unui avocat din țara sa de origine, că nu va fi prezent în fața instanței din Kolding. De asemenea, el a precizat că se declară vinovat.
Cazul se referea la faptul că șoferul fusese prins de 14 ori manipulând tahograful. El a condus de mai multe ori în timp ce limitatorul de viteză al mașinii fusese oprit. Astfel, el a putut conduce cu peste 90 de kilometri pe oră.
Toate ilegalitățile au avut loc pe autostrada E45, când a fost oprit de trei ori lângă Kolding, dar și la Frøslev, Aarhus și Aalborg. Cursele au avut loc în perioada 9 aprilie - 28 aprilie 2018.

Dovezi ale cazului
Danezii au la dosar mai multe probe indubitabile. Este vorba despre transcrieri din tahograful camionului.
Imaginile din sistemul automat de recunoaștere a numerelor de înmatriculare au arătat că șoferul a circulat deși tahograful indica faptul că se odihnește.
Prin urmare, a fost efectuată o examinare tehnică a mașinii.

 

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.