13.600 de camioane au trecut frontiera României

13.600 de camioane au trecut frontiera României

În data 16.02.2021, prin punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalităţile de control aproximativ 46.000 persoane, cetăţeni români şi străini, cu peste 25.000 mijloace de transport (dintre care 13.600 automarfare). Pe sensul de intrare au fost aproximativ 21.100 persoane cu 11.100 mijloace de transport, iar pe cel de ieşire 24.900 persoane cu 13.900 mijloace de transport.

Frontiera cu Ungaria a fost tranzitată de aproximativ 20.100 de persoane şi 12.500 de mijloace de transport (6.900 automarfare), din care pe sensul de ieşire în ţară au fost aproximativ 12.300 de persoane cu 7.600 mijloace de transport.

Poliţia de frontieră lucrează la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere, în prezent traficul derulându-se cu operativitate fără a se înregistra timpi de aşteptare. În continuare recomandăm participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor deschise traficului internaţional, astfel încât să evităm apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea.

Informaţii privind situaţia punctelor de frontieră deschise traficului internaţional se regăsesc pe aplicaţia Trafic on-line care poate fi accesată la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/ .

În ceea ce priveşte activităţile specifice, în zonele de competenţă - punctele de trecere şi "frontiera verde" - poliţiştii de frontieră au constatat:

- 42 fapte ilegale (25 infracţiuni şi 17 contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini;

- Au fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituţii, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în ţară), care depăşeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de peste 69.500 lei;

- Valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la aproximativ 17.500 lei.

- Nu s-a permis intrarea în ţară a 35 de cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi de asemenea, nu s-a permis ieşirea a 2 cetăţeni români din diferite motive legale.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.