11 migranţi, găsiţi în două camioane cu mărfuri care urmau să iasă din ţară

11 migranţi, găsiţi în două camioane cu mărfuri care urmau să iasă din ţară

Două grupuri cu un total de 11 migranţi din Afganistan au fost descoperite de autorităţi când încercau să iasă ilegal din ţară, străinii fiind ascunşi în două camioane cu marfă care urmau să plece în Germania şi Norvegia.

Ambele camioane au fost verificate, în ultimele 24 de ore, în Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II.

Conform unui comunicat de presă transmis, marţi, de Poliţia de Frontieră Arad, primul automărfar în care au fost găsiţi migranţi era condus de un român în vârstă de 49 ani. El transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, cabluri electrice pe ruta România - Germania.

"În urma analizei de risc specifice, poliţiştii de frontieră au procedat la efectuarea controlului amănunţit al mijlocului de transport. Astfel, în interiorul automărfarului au fost descoperite, ascunse în compartimentul marfă, şapte persoane. În cadrul verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Afganistan, patru minori, cu vârste cuprinse între 16 şi 17 ani, şi trei adulţi cu vârste cuprinse între 18 şi 29 de ani", se arată în comunicat.

Al doilea camion era condus de un cetăţean turc în vârstă de 38 ani, care transporta textile pe ruta Bulgaria - Norvegia. În compartimentul de marfă, poliţiştii de frontieră au descoperit patru cetăţeni din Afganistan, cu vârste cuprinse între 16 şi 18 ani.

Toţi migranţii sunt solicitanţi de azil în România şi au declarat că intenţionau să ajungă în state din vestul Europei. Ei sunt cercetaţi pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, iar şoferii, pentru trafic de migranţi.

Numărul migranţilor prinşi în primele zece luni ale anului încercând să treacă ilegal frontiera spre Ungaria, prin judeţul Arad, este de 2,3 ori mai mare decât în aceeaşi perioadă a anului trecut, au declarat, luni, pentru AGERPRES, reprezentanţii Poliţiei de Frontieră Arad.

De la începutul anului şi până la finalul lunii octombrie au fost prinşi 759 migranţi care au încercat sa treacă ilegal frontiera spre Ungaria, marea majoritate, respectiv 672, fiind prinşi la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II. Anul trecut în aceeaşi perioadă au fost prinşi 325 de migranţi.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.