VIDEO Tronsonul 3 de pe Autostrada Pitești - Sibiu are câștigător. Gata, în 2027. Cost: un miliard euro Recomandat

VIDEO Tronsonul 3 de pe Autostrada Pitești - Sibiu are câștigător. Gata, în 2027. Cost: un miliard euro

Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a anunţat că a fost desemnat câştigătorul pentru proiectarea şi execuţia secţiunii 3 din Autostrada Sibiu-Piteşti, iar perioada contractuală de proiectare este de 12 luni, iar perioada pentru construire este de 45 de luni. Astfel, lucrările trebuie să fie finalizate în 4 ani şi 9 luni de la data semnării contractului.

„A fost desemnat câştigătorul pentru proiectarea şi execuţia secţiunii 3 din Autostrada Sibiu-Piteşti! Parte a tronsonului care traversează Carpaţii, Secţiunea Cornetu-Tigveni are o lungime de 37,4 km: - Perioada contractuală de proiectare este de 12 luni; - Perioada pentru construcţie este de 45 de luni. Mai clar: lucrările trebuie să fie finalizate în 4 ani şi 9 luni de la data semnării contractului”, a scris Sorin Grindeanu, joi pe Facebook.

Ofertantul desemnat câștigător este Asocierea WEBUILD SPA – TRANCRAD SRL, cu prețul de 5.323.767.251,00 Lei fără TVA.

El a mai spus că asocierea italiano-română care a câştigat acest contract (finanţat din fonduri europene), cu suma de 5,323 miliarde de lei (fără TVA), trebuie să construiască pe traseul Secţiunii 3: - 95 de poduri şi pasaje; - 1 tunel cu două galerii independente (în lungime de 1,7 km fiecare galerie); - 1 Nod rutier la Cornetu; - 1 Nod rutier la Văleni; - 1 Ecoduct în zona localităţii Călineşti”.

Ministrul Transporturilor a mai explicat că autostrada Sibiu-Piteşti are o lungime de 122 km şi e împărţită în cinci secţiuni.

„Autostrada Sibiu - Piteşti, cu o lungime de peste 122 de km, este împărţită în 5 Secţiuni, dintre care 4 au deja contracte semnate: Secţiunea 1: Sibiu – Boiţa (14,15 km), se află în execuţie şi are ca termen contractual de finalizare anul 2023. Secţiunea 2: Boiţa – Cornetu (31,33 km), se află în faza de proiectare. Termenul contractual pentru finalizarea acestei secţiuni (parte a Tronsonului care traversează munţii) este 2027. Secţiunea 4: Tigveni - Curtea de Argeş (9,86 km) se află în etapa de proiectare şi trebuie finalizată în anul 2027, potrivit contractului. Secţiunea 5: Curtea de Argeş – Piteşti (30,35 km) este în faza de execuţie şi trebuie finalizată în anul 2025. Autostrada Sibiu-Piteşti, parte a Coridorului 4 Paneuropean (Rin-Dunăre) va conecta Centrul şi Vestul României cu reţeaua europeană de autostrăzi”, a completat Grindeanu.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.