Pasajul Mogoșoaia, calvarul șoferilor, din nou amânat

Pasajul Mogoșoaia, calvarul șoferilor, din nou amânat

Asociaţia Pro Infrastructură susţine că reprezentanţii Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) nu pot încheia rapid o licitaţie nici când nu apar complicaţii deosebite. Potrivit acestora, contractul pentru Pasajul Mogoşoaia de pe Centura Bucureşti nu este semnat, deşi câştigătorul a fost anunţat în august şi nu s-au depus contestaţii.


”CNAIR nu este în stare să încheie rapid o licitaţie nici măcar când nu apar complicaţii deosebite. Încă nu s-a semnat contractul pentru Pasajul Mogoşoaia de pe Centura Bucureşti (intersecţie DNCB-DN1A), deşi CNAIR a anunţat câştigătorul (Strabag) încă din 12.08.2018 şi, atenţie, nu s-au depus contestaţii!”, scriu, joi seară, pe Facebook, reprezentanţii Asociaţiei Pro Infrastructură.

Potrivit acestora, ”licitaţia a fost lansată pe 10.06.2017 şi, după amânarea de 11 ori a termenului de depunere a ofertelor, acestea au fost deschise într-un final pe 17.04.2018”.

”Câştigătorul nu a fost contestat dar, din motive inexplicabile, Compania de Drumuri are probleme chiar şi cu o simplă formalitate birocratică”, mai spun reprezentanţii ONG-ului.

Strabag are la dispoziţie 6 luni să proiecteze şi alte 24 să execute pasajul rutier suprateran lung de 800 de metri. Garanţia lucrărilor este de 10 ani, iar investiţia se ridică la aproape 32,3 milioane de lei (fără TVA), eligibilă la decontare din fonduri europene (POIM).

”Solicităm responsabililor CNAIR să urgenteze procedurile de semnare a contractului! Proiectul este foarte important pentru bucureştenii care locuiesc sau lucrează în zona de nord-vest a Capitalei dar şi pentru traficul de tranzit de pe centură”, mai spun reprezentanţii Asociaţiei.

 

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.
Detalii Ok Resping