Moldova vrea să facă autostrăzi pe cont propriu

Moldova vrea să facă autostrăzi pe cont propriu

Membrii societăţii civile au lansat, luni, asociaţia „Mişcarea pentru Dezvoltarea Moldovei” (MDM), care are deja filiale în toate cele opt judeţe ale Moldovei şi care are ca scop promovarea intereselor regionale pe agenda naţională.

„Situaţia Moldovei este dramatică şi se impun acţiuni imediate, fără de care lucrurile pot genera pericole greu de anticipat”, au scris membrii Mişcării, într-o postare publicată pe Facebook.

De asemenea, aceştia au publicat un manifest, prin care îşi argumentează înfiinţarea şi îşi anunţă obiectivele.

„Moldova este, de mai bine de 100 de ani, un teritoriu marginalizat, mereu pus la coadă. Un teritoriu exploatat electoral, periodic, cu promisiuni niciodată îndeplinite. Suntem opt judeţe - 4 milioane de oameni - care speră în zadar de la politicieni desemnaţi de la centru o viziune consolidată pentru acest sfert de ţară. Politicile centraliste şi-au dovedit cu fiecare ciclu electoral, de 30 de ani încoace, neputinţa şi ineficienţa. Moldova de azi este subdezvoltată economic şi fără voce politică pentru că e reprezentată în Capitală de politicieni mediocri şi obedienţi, care nu s-au solidarizat niciodată pentru a apăra interesele celor 4 milioane de alegători. Politicieni care votează fără greş în conformitate cu linia partidului centralist, nu cu nevoile şi cu interesele alegătorilor lor. Fiecare an înseamnă, pentru aceşti 4 milioane de alegători, încă un buget de stat în care Moldovei „nu i se alocă bani” pentru drumurile de care are nevoie, pentru spitale, pentru şcolile în care să-şi educe copiii. Moldova are nevoie, prin urmare de o voce clară, articulată, care să-i protejeze şi promoveze interesele. Problemele Moldovei au dreptul să intre pe agenda naţională. Cele opt judeţe ale Moldovei au probleme specifice - care ţin de geografie, de infrastructură, de dinamica socială, de proiecţia conştientă a unui viitor sănătos”, au scris reprezentanţii MDM, în manifest.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.