Centura oraşului Sfântu Gheorghe ar putea costa 355,4 milioane lei

Centura oraşului Sfântu Gheorghe ar putea costa 355,4 milioane lei

Varianta de ocolire a municipiului Sfântu Gheorghe, judeţul Covasna, ar putea costa 355,4 milioane lei, iar durata de execuţie va fi de doi ani, potrivit unui proiect de Hotărâre a Guvernului pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici aferenţi obiectivului de investiţii, publicat în dezbatere de Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor.


"Municipiul Sfântu Gheorghe este tranzitat de drumurile naţionale DN 12 (E 578), DN 13E şi de drumurile judeţene DJ 112 şi DJ 121B. Ȋn aceste condiţii, traficul greu, traficul de tranzit şi cel local afectează viteza de circulaţie cu care se deplasează autovehiculele în interiorul oraşului, iar congestia traficului apare pe durata unor intervale orare din ce în ce mai lungi, în acelaşi timp îngreunându-se şi accesele din străzile laterale, fapt ce conduce şi la creşterea gradului de noxe şi zgomot în interiorul municipiului. Oportunitatea realizării variantei de ocolire a municipiului Sfântu Gheorghe a fost identificată în cadrul analizei şi studiilor prealabile fiind inclusă în Master Planul General de Transport", arată Nota de fundamentare a proiectului de HG.

Suprafaţa totală ocupată este estimată la 50,67 ha, din care necesar de expropriat estimat la 48,71 ha.

"Valoarea totală a investiţiei (inclusiv TVA): 355,43 milioane lei; Durata de execuţie a obiectivului: 24 luni", se mai arată în proiect.

În faza de implementare a proiectului se estimează că vor fi angajate aproximativ 180 de persoane.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.