Autostrada Moldova va fi scoasă la licitație anul viitor

Autostrada Moldova va fi scoasă la licitație anul viitor

Ministrul Transporturilor a declarat vineri că deşi în 2019 au fost ”mari probleme”, Guvernul a reuşit să deblocheze autorizaţiile pentru toate sectoarele şi să închidă discuţiile cu Comisia Europeană, primind aprobarea pentru fonduri nerambursabile de 143 de milioane de euro.

”Veştile bune pentru Moldova nu se opresc aici. Autostrada A 7 este în linie dreaptă cu cele patru tronsoane, anul viitor avem toate documentaţiile, studiu de fezabilitate, proiect tehnic, finalizate şi scoatem la licitaţie cele patru tronsoane”, a adăugat ministrul. Bode a precizat că se intenţionează finaţarea autostrăzii A 7 din Programul Naţional de Recuperare şi rezilienţă, ”cea ce ne dă încredere că până în 2026 vom recepţiona aceste tronsoane”. Ministrul Transporturilor anunţă şi că pentru autostrada A 13 Braşov - Bacău a fost semnat ordinul de începere a lucrărilor pentru realizarea documentaţiilor iar în cursul anului 2022 va fi scoasă la licitaţie realizarea acestui obiectiv de infrastructură. El susţine că tronsoanele de autostradă sunt ”complementare” şi nu „în competiţie unul cu celălalt”.
”Este cea mai bună veste pe care putem să o dăm românilor, moldovenilor, pentru că vorbim, practic, despre primul tronson de autostradă din regiunea Moldovei dat în trafic, cei 16 kilometri de autostradă, la profil de autostradă, din cei 31 de kilometri din centura Bacăului. Avem, aşadar, o mobilizare exemplară pentru că finalizăm acest tronson înainte de termenul contractual, ianuarie 2022”, a declarat, la rândul său, ministrul Transporturilor, Lucian Bode, prezent în vizita pe centura ocolitoare a Bacăului.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.