C5. Document exclusiv. Cum îngroapă Grindeanu Autostrada Moldovei Recomandat

C5. Document exclusiv. Cum îngroapă Grindeanu Autostrada Moldovei

COLOANA A CINCEA. Sorin "Chaplin" Grindeanu, incompetent și miserupist, cum îl știm și cum se știe, a emis, la 27 martie 2024, un Ordin de Ministru prin care îngroapă patru autostrăzi și trei drumuri expres.

Ministrul a brevetat încă odată binecunoscuta-i tehnologie "cum să faci să nu se facă".
Prin Ordinul 872/27.03.2024, "Chaplin" a aprobat "Lista proiectelor de investiții care fac obiectul transferului de la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere - SA către Compania Națională de Investiții Rutiere - SA".
Această listă cuprinde patru autostrăzi și două drumuri expres:

1. Autostrada Târgu Mureș-Târgu Neamț, Secțiunea II: Miercurea Nirajului-Leghin, km 22+000- km 181+195, județul Mureș, județul Harghita și județul Neamț;
2. Autostrada Târgu Neamț-Iași-Ungheni;
3. Autostrada Bacău-Brașov;
4. Autostrada Ploiești-Brașov;
5. Drumul Expres Bacău-Piatra Neamț;
6. Drumul Expres Focșani-Brăila;
7. Drumul Expres Filiași-Târgu Jiu.

Potrivit Ordinului, CNAIR trebuie să încheie cu CNIR, în termen de 90 de zile, un "protocol de predare-preluare a proiectelor de investiții care fac obiectul transferului".
Documentul mai prevede și faptul că, în cazul proiectelor de investiții pentru care a fost demarată procedura de achiziție publică, protocolul de predare-preluare între CNAIR și CNAIR se încheie "în termen de 30 de zile de la data finalizării procedurii de achiziție publică".
Cu alte cuvinte, "grindeanul" a luat de la disfuncționala CNAIR cele mai complicate lucrări de infrastructură rutieră și le-a încredințat CNIR, adică unei companii superbe, dar care lipsește cu desăvârșire.
Gabriel Budescu, fost directorul adjunct al CNAIR, a fost votat, luni, 25 martie 2024, în funcţia de director general al Companiei Naţionale de Investiţii Rutiere (CNIR), el urmând să ocupe această funcţie în următorii trei ani.
Dar, în afară de membrii AGA, membrii CA și vreo doi-trei angajați pe șpăgi, CNIR nu are absolut nimic. Este o fantomă! Singurele lucruri concrete de la CNIR sunt salariile babane, plătite de ani de zile unor indivizi pentru care și tăiatul de frunze la câini este un efort prea mare.
Interesant este faptul că "Chaplin" a ocolit cu mare îndemânare "potecile" pe care se întoarce acasă, la țară la Buzău, "dă la" Capitală, șeful său, Marcelică "Covrigaru" Ciolacu. "Drumușoarele" marelui boss rămân în continuare "sub protecția" CNAIR.
Dar dacă ați sperat să mergeți vreodată la Poiana Brașov pe autostradă, puneți-vă pofta în cui! A făcut Chaplin ce a făcut, să nu se întâmple asta!
Practic, Grindeanu i-a luat pietrele de moară de pe picioare șefului CNAIR, Cristian "Piștol Gol" Pistol. Piștoletul nu a fost în stare să facă aceste proiecte la CNAIR. Le "lălăie" de doi ani și jumătate!
Însă, prin acest Ordin, Chaplin le-a îngropat definitiv și l-a scăpat și pe Piștolet de rușine. Că, deh, vrea omul un loc călduț în "Parliament"! Că d-aia e alianță, să se dea, să ajungă la toată lumea!
După ce s-a scremut sub bagheta fostului ministru userist Cătălin "Rimaru" Drulă în CA-ul de la CNIR, luni de zile, în care nu s-a mișcat nicio muscă, Gabriel Budescu a fost reșapat de Grindeanu ca director general. Ca să țină mult și bine la "dospit" autostrăzile și drumurile expres!
În loc de concluzie: Acesta este blestemul CNIR- a fost născut mort, se dă talent și se vrea speranță!

CITEȘTE AICI ÎN EXCLUSIVITATE ORDINUL MINISTRULUI SORIN GRINDEANU


Browserul pe care îl folosiți nu are un plugin pentru redarea fișierelor PDF.
În acest caz, puteți da click aici pentru a descărca documentul PDF.


Genul programului: PAMFLET!
Coloana a cincea este o rubrică de pamflet și trebuie tratată ca atare.
Le mulțumim tuturor prietenilor noștri care ne sprijină cu informații de calitate premium.
Îi rugăm pe toți cei care vor să ne trimită informații, documente, fotografii sau videoclipuri să ne contacteze prin e-mail la adresa: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..


STAREA TRANSPORTURILOR - RADU DINESCU


VERSUS SO3E04

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.