C5. Cristian Pistol - "demolatorul" de autostrăzi Recomandat

C5. Cristian Pistol - "demolatorul" de autostrăzi

COLOANA A CINCEA. Încă de pe vremea în care era director la Direcția Implementare Proiecte, Cristian Pistol, zis "Piștol Gol", acum director general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), ascundea cu viclenie documentele care prevesteau că lotul 1 al Autostrăzii A10 Sebeș-Turda se va prăbuși. Și marea prăbușire s-a produs la începutul lunii februarie 2023!

Centrul de Studii Tehnice Rutiere și Informatică (CESTRIN) a făcut, pe vremea când „Piștol Gol” era doar un umil consilier al Marianei Ioniță, pe atunci director general CNAIR, un raport bazat pe mai multe filmări, făcute în lunile iulie și august 2020 cu drona de mare rezoluție, pe lotul 1 al autostrăzii A10 Sebeș-Turda.
Raportul, solicitat de Ovidiu Barbier, director general adjunct la acea vreme, era adresat "doamnei gheneral" Mariana Ioniță, care l-a direcționat către Direcția Implementare Proiecte și așa a ajuns la proaspăt promovatul director Implementare Cristian Pistol, pentru „analiză și acțiune”.
Deși cel care trebuia să reacționeze primul era "Piștol Gol", omul s-a așezat cu dosul pe raport și, după cum îi e stilul, a pus "batista pe țambal" trecând totul sub tăcere.
Piștol, disperat să nu se prindă lumea de dezastrul pe care îl făcea la Implementare, a dosit observațiile specialiștilor CESTRIN, sperând că nu se va afla nimic.
În loc de concluzie: Drept recompensă pentru incompetență și "non-acțiune", Cristian Pistol, pupilul ex-premierului PNL Florin Cîțu, a fost cocoțat de vice-premierul PSD Sorin Grindeanu tocmai în funcția de director general al CNAIR!

S-a prăbușit!
În lunile iulie și august 2020, experții CESTRIN au constatat că dealurile din vecinătatea autostrăzii A10 sunt afectate de alunecări active și au avertizat că sunt foarte probabile noi alunecări de teren cauzate de pământurile cu umflări și contracții mari din zonă.
Alunecările au fost activate din cauza modului defectuos în care au fost realizate lucrările de scurgere a apelor și a șanțurilor de gardă care orientează apele tocmai spre zona cu alunecări.
Apa scursă din canalul de gardă a creat ravene, pe care ar fi trebuit să le vadă „Piștol Gol” și colega Otilica Nae Dragomir Nuncă, dacă gloata din Unitatea de Implementare, în frunte cu șeful ei Piș-tol, s-ar fi deranjat să treacă măcar în vizită prin șantier!
Potrivit raportului, încă de acum trei ani, în zona autostrăzii prăbușite se formaseră torenți pe versant în perimetrul cu alunecări pentru că antreprenorul nu a protejat de acțiunea apei lucrările executate.
Constructorul autostrăzii prăbușite a fost însă recompensat de ministrul Sorin Grindeanu. Pentru dezastrul de pe lotul 1 al Autostrăzii A10, italienii de la Impresa Pizzarotti au primit un nou contract în 2022, pentru construirea unui lot pe A7 Ploiești-Buzău.
Dormiți liniștiți români, că „Piștol Gol” demolează toate lucrările de infrastructură!
În loc de concluzie: Lucrările de proastă calitate au fost plătite italienilor în baza semnăturii date cu nonșalanță de Piștol, care și acum, cu autostrada prăbușită, jură că sunt lucrări excepționale!

Genul programului: PAMFLET!
Coloana a cincea este o rubrică de pamflet și trebuie tratată ca atare.
Le mulțumim tuturor prietenilor noștri care ne sprijină cu informații de calitate premium.
Îi rugăm pe toți cei care vor să ne trimită informații, documente, fotografii sau videoclipuri să ne contacteze prin e-mail la adresa: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.


TRANSPORTATORI ÎN CONSTRUCȚII EP.07


FORD TRUCKS 3000

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.