VIDEO Șofer român de camion salvat în ultima clipă din camionul care a explodat Recomandat

VIDEO Șofer român de camion salvat în ultima clipă din camionul care a explodat

Un șofer român de TIR a scăpat cu viață ca prin minune dintr-un teribil accident de pe o autostradă din Ungaria, fiind scos din cabina răsturnată de un alt participant la trafic. Salvatorul a povestit totul pentru site-ul maghiar Metropol.


Un camion cu semiremorcă a spart bariera din mijlocul autostrăzii, s-a răsturnat pe lateral pe banda din sens opus și apoi a luat foc pe autostrada M3, în zona Nyíregyháza, miercuri dimineață. Rezervorul a explodat după ce semiremorca s-a aprins. Tamás Tarcza a devenit eroul poveștii și a relatat totul sursei citate, la două zile după ce a trecut, așa cum spune chiar el pe lângă moarte. Tatăl unui băiețel de 7 ani, bărbatul de 47 de ani spune că în aceeași seară a ajuns acasă epuizat și și-a îmbrățișat îndelung copilul, cu sentimentul pregnant că a fost la un fir de păr să nu-l mai vadă vreodată.


„Am fost funcționar public la Csobádra, acum sunt consultant de top în protecția biologică a plantelor și a trebuit să susțin o prelegere. Am plecat ceva mai devreme, așa că puțin înainte de ora 6 eram deja lângă ieșirea din Debrețin, la câteva sute de metri.


Nu am văzut camionul venind, mi-am dat seama doar că a spart bariera, s-a răsturnat, a alunecat spre mine pe o parte, a izbucnit în flăcări și a blocat drumul pe toată lățimea. Conduceam cu cruise control la 125 km\ h, am frânat violent, așa că am reușit să mă opresc la patruzeci de metri în fața lui.


Dacă nu mă trezeam să plec mai devreme, dacă unul dintre noi conduce puțin mai repede, s-ar fi putut să intru în el”, și-a amintit Tamás scenele groaznice. El crede că ar fi putut fi vorba de o explozie la unul dintre cauciucurile camionului.
libertatea.ro


TRANSPORTATORI ÎN CONSTRUCȚII EP.07


FORD TRUCKS 3000

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.