România, pe una din rutele folosite pentru a transporta imigranți în camioane spre Anglia

România, pe una din rutele folosite pentru a transporta imigranți în camioane spre Anglia

Poliția care investighează moartea a 39 de persoane într-un camion din Grays, Essex, crede că este vorba de aceeași rețea care de peste 20 de ani aduce chinezi în Marea Britanie, una dintre rute trecând și prin România, informează Daily Mail.

Evenimentele teribile din ultimele zile nu sunt decât cel mai recent exemplu al comerțului cu „marfă umană” între China și Marea Britanie, o rută de peste 8.000 de kilometri prin Asia și Europa continentală, care poate dura o lună.

Se crede că cei 39 de migranți asiatici găsiți decedați într-un container în Marea Britanie au fost traficați de aceeași rețea construită de „Mama tuturor Capetelor de șarpe”, care a făcut milioane de dolari din trafic de persoane timp de 20 de ani, până la moartea ei într-o închisoare din SUA, spune Mike Gradwell, fost detectiv al Poliției Lancashire, care cunoaște rețeaua.

Triada „Cap de șarpe”, care a fost condusă de Cheng Chui Ping, cunoscută și sub numele de „Sora Ping”, folosește o versiune chineză de TINDER – MoMo – pentru a ademeni familii chineze disperate de sărăcie, oferindu-le transportul „100% în siguranță” în Marea Britanie, pentru o taxă 20.000 de lire sterline.

Sora Ping a murit într-o închisoare din Texas, în 2014, unde ispășea 35 de ani de închisoare pentru construirea celei mai sofisticate rețele de contrabandiști din lume, care a dus până la 200.000 de imigranți ilegali doar în America. Noul său lider nu este cunoscut încă.

Cei ce doresc să imigreze plătesc într-un depozit online de până la 5.000 de yuani (550 de lire sterline), înainte de a fi înghesuiți în bărci sau containere pentru o călătorie lungă, de o lună, riscantă, la capătul căreia intră sub supravegherea aceleiași rețele, devenind sclavi, pentru a-și plăti „datoria”.

Ruta Serbia

Majoritatea ajunge din China în Serbia cu avionul. În Belgrad, oamenii sunt plasați într-o „casă sigură”, până li se fac pașapoarte false, după care sunt transportați pe drum, cu autobuze sau TIR-uri, prin Austria, Belgia sau Olanda, de unde sunt îmbarcați spre Marea Britanie.

Ruta Rusia, cu traseu alternativ prin România

Ruta rusească prevede și un „traseu alternativ” prin România. Victimele sunt transportate din China în Rusia cu autovehicule, de unde sunt suite în mașini sau trenuri spre Ucraina, de unde ruta se bifurcă. Una, cea mai obișnuită, trece prin Polonia, Republica Cehă, Germania și Belgia, de unde sunt îmbarcate spre Marea Britanie. Cea alternativă trece prin România și Serbia, de unde continuă pe „ruta Serbia”

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.