Până la 150.000 de euro ajutor de stat pentru achiziția de camioane electrice Recomandat

Până la 150.000 de euro ajutor de stat pentru achiziția de camioane electrice

Transportatorii care achiziționează, în Franța, un vehicul greu electric de marfă vor putea primi un ajutor de până la 150.000 de euro per vehicul.

Acest ajutor suplimentar va fi alocat în cadrul unei cereri de proiecte care se va deschide la începutul lunii martie, destinat să sprijine achiziția de vehicule electrice grele. Această cerere de proiecte se referă în special la camioanele pentru distanțe scurte și la logistica urbană.

Jean-Baptiste Djebbari, ministrul Transporturilor, a precizat că subvenția ar putea ajunge la 65% din diferența de cost de achiziție dintre vehiculul electric și echivalentul său diesel, conform unui barem care va ține cont de tipul vehiculului. Adică până la 100.000 de euro pe camion cu un GVW mai mic de 26 t și până la 150.000 de euro pentru un camion de mai mult de 26 t. Pentru autocare și autobuze electrice, subvenția poate ajunge până la 100.000 de euro pe vehicul. Totodată, se va menține bonusul pentru achiziția de vehicule grele electrice și pe hidrogen, pentru a nu penaliza dosarele aflate deja în derulare.

Asta pentru camioanele electrice.

În ceea ce privește instalarea stațiilor de încărcare dedicate acestor vehicule, aceasta poate fi supusă suportului de până la 60%.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.