În accidentul cu 7 victime, șoferul de camion și-ar fi pierdut viața pentru că nu purta centură de siguranță Recomandat

În accidentul cu 7 victime, șoferul de camion și-ar fi pierdut viața pentru că nu purta centură de siguranță

Carnagiul de la Bălțați, în care și-au pierdut viața 7 oameni, mai ascunde multe detalii. Reporterii BZI au discutat cu o persoană apropiată anchetei, care vine cu câteva amănunte halucinante.

Andrei Radu, tânărul șofer care se afla la volanul TIR-ului implicat în carnagiul de la Bălțați, nu a avut nicio șansă, pentru că nu purta centura de siguranță. Această afirmație este făcută de o persoană apropiată anchetei tragediei de pe drumul european. Reporterii BZI au încercat să afle ce s-a întâmplat cu adevărat în dimineața zilei de 1 februarie.

Iată, astăzi, după o lună de la tragedie, zeci de oameni așteaptă răspunsuri. Acestea întârzie să apară, dar se conturează fel de fel de ipoteze. Dacă în ziua tragediei toată lumea arăta cu degetul spre Andrei Radu și se spunea că el ar fi fost vinovat de tragedie, iată că lucrurile s-ar putea schimba!
Reporterii BZI au discutat cu șoferul ambulanței implicată în accident. Acesta spunea că nu știe exact cum s-a întâmplat accidentul, dar cu siguranță nu este vinovat și nu ar fi putut o ambulanță de două tone să schimbe traiectoria unui TIR.

Andrei Radu nu a mai putut controla TIR-ul, după ce acesta s-a făcut ”briceag”. TIR-ul s-a făcut ”briceag”. În momentul în care cabina se izbește de remorcă, șoferul este practic aruncat de pe scaun, de la volan, asta dacă nu are centura de siguranță! Șoferul TIR-ului din accidentul de la Bălțați nu purta centură de siguranță, deci, în momentul în care cabina s-a izbit de remorcă, el a fost aruncat de pe scaun și orice manevră pe care ar fi putut să o facă dacă purta centura de siguranță, a devenit practic imposibilă. (bzi.ro)

Dinamica accidentului

Pe 1 februarie 2022, la Bălțați și-au pierdut viața 7 oameni după impactul dintre un camion cu remorcă, o ambulanță și o autoutilitară.

Accidentul a avut loc în jurul orei 7:00, într-o curbă extrem de periculoasă. La fața locului s-au deplasat mai multe ambulanțe și echipaje de Poliție, după ce, prin apelul la 112, s-au anunțat mai multe victime ce se aflau în stop cardio-respirator.

Medicii ajunși la fața locului au încercat în zadar salvarea celor 7 victime, fiind nevoiți să declare decesele rând pe rând.

Printre cele 7 victime s-au numărat Andrei Radu, șoferul camionului, precum și 6 bărbați ce se aflau în microbuz.

Aceștia se îndreptau spre Iași, unde lucrau în construcții. Toți erau vecini și prieteni. Moartea lor a șocat întreaga comunitate din localitatea ieșeană Balș, unde locuiau toți.

Din ambulanță nu a fost nimeni rănit grav, iar gravida ce trebuia să ajungă la maternitate, pregătită să nască, a scăpat ca prin minune. La câteva ore după impact a adus pe lume un băiețel perfect sănătos.

Asistenta a scăpat doar cu o sperietură, iar Maricel Corban, șoferul ambulanței, a avut nevoie de o intervenție chirurgicală și câteva zile de spitalizare.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.