Cetăţean sirian ascuns în cabina unui camion

Cetăţean sirian ascuns în cabina unui camion

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Calafat - I.T.P.F. Giurgiu au depistat un cetăţean sirian, care a încercat să intre ilegal în ţară, fiind ascuns în cabina unui camion condus de un cetăţean turc.

La ora 01.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, judeţul Dolj, s-a prezentat pentru a intra în ţară un cetăţean turc la volanul unui camion marca Daf. Acesta transporta diverse produse din Turcia, având ca destinaţie Germania.

În baza analizei de risc, echipa comună de control formată din poliţişti de frontieră români şi bulgari a efectuat un control amănunţit asupra mijlocului de transport. Astfel, a fost descoperită ascunsă în interiorul cabinei automarfarului o persoană de sex masculin.

În cadrul cercetărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit că persoana ascunsă este cetăţean din Siria, în vârstă de 18 ani şi a declarat că a recurs la această metodă deoarece intenţiona să ajungă în Germania.

De asemenea, şoferul a susţinut că nu avea cunoştinţă despre bărbatul ascuns şi nici de modul cum acesta a ajuns în cabină.

Poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor în cauză, iar conform protocolului româno-bulgar, acestea au fost preluate de Poliţia de Frontiera Bulgară, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Autoturism căutat de autorităţile din Marea Britanie, descoperit la P.T.F. Giurgiu

Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Giurgiu - P.T.F. Giurgiu au depistat un cetăţean român care transporta pe o platformă, un autoturism marca BMW, în valoare de 32.000 de euro, căutat de autorităţile din Marea Britanie.

În data de 08.05.2019, în jurul orei 07.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat pentru a efectua formalităţile de frontieră cetăţeanul român P.D., în vârstă de 31 ani, la volanul unei autoutilitare care tracta o platformă, pe care transporta un autoturism marca BMV.

În urma verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că autoturismul transportat pe platformă figurează ca fiind bun căutat pentru confiscare, alertă introdusă de autorităţile din Marea Britanie în luna martie a acestui an.

Faţă de cele constatate, cetăţeanul român a declarat că a cumpărat autoturismul din Marea Britanie şi nu avea cunoştinţă despre faptul că acesta se află în atenţia autorităţilor.

Poliţiştii de frontieră au întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de "tăinuire", faptă prevăzută şi pedepsită de art. 270, alin.1, C.P., iar autovehiculul în valoare de 32.000 euro a fost indisponibilizat la sediul S.P.F. Giurgiu, până la finalizarea cercetărilor.

250 cartuşe cu vârf de plastic, fără documente legale, descoperite la P.T.F. Turnu-Măgurele

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Turnu-Măgurele - judeţul Teleorman au descoperit în bagajele personale ale unui cetăţean român 250 de cartuşe, calibrul 9 mm, cu vârf de plastic, nedeclarate la controlul de frontieră.

În data de 07.05.2019, în jurul orei 21.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Turnu-Măgurele - I.T.P.F Giurgiu, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră cetăţeanul român T.I., în vârstă de 25 de ani.

Cu ocazia controlului de frontieră efectuat, poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunse în bagajul personal al bărbatului, 250 de cartuşe, calibru 9 mm, cu vârf de plastic, pentru care nu a putut prezenta documentele legale privind deţinerarea şi introducerea în ţară.

Cetăţeanul român a declarat faptul că a achiziţionat cartuşele din Bulgaria şi nu cunoştea faptul că este necesară o autorizaţie pentru procurarea şi deţinerea acestora.

În urma celor constatate, poliţiştii de frontieră au procedat la reţinerea în vederea confiscării muniţiei, iar în cauză au întocmit lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de "nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor", faptă prevăzută şi pedepsită de art. 342, alin. 1 din C.P., precum şi de "contrabandă calificată", faptă prevăzută şi pedepsită de art. 271, din Legea 86/2006, privind Codul Vamal.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.