100 de șoferi români de camion, exploatați în Italia. Dormeau numai în cabină Recomandat

100 de șoferi români de camion, exploatați în Italia. Dormeau numai în cabină

O activitate de investigație complexă condusă de Parchetul Piacenza și de Poliția de Stat a demascat o organizație criminală complexă dedicată exploatării șoferilor de camion români.

Conform celor reconstruite de polițiști, aproximativ o sută de șoferi au fost nevoiți, sub amenințarea concedierii, să locuiască într-un fel de lagăr fără toalete, amenajat într-o piață folosită de una dintre marile companii de transport din Piacenza. Informația a fost publicată la final de noiembrie de presa locală.

Ancheta a început la sfârșitul lunii octombrie 2019, când o patrulă de pe tronsonul de autostradă Pontremoli a oprit un șofer de origine română pentru control. Bărbatul a prezentat contractul de muncă, care a apărut, însă, ochilor polițiștilor, falsificat având termenul de valabilitate expirat. De aici, anchetatorii au întreprins o activitate de investigație complicată care a implicat și Inspectoratul Muncii și a făcut posibilă descoperirea a două firme românești fictive. „Afacerile” erau conduse de oameni fără scrupule care obligau șoferii de camion să lucreze fără nicio garanție sau drept și în condiții de igienă indecente.
 
Șoferii au fost nevoiți să rămână permanent în cabinele camioanelor parcate, să se încălzească cu sobe improvizate și să gătească în bidoane pentru uz industrial.
 
Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.