C5. Enache - premiul Zmeurica de Aur 2024 Recomandat

C5. Enache - premiul Zmeurica de Aur 2024

COLOANA 5. Dacă e 1 aprilie, e "gala" premiului "Zmeurica de Aur". "Prestigioasa" distincție, Categoria "Inteligență Artificială", merge în acest an la Adina "Tenișara" Enache, director de "Mam-mare-marketing" la Daimler Truck & Bus.

Când s-a angajat la (pe atunci) Mercedes-Benz România, Adinuța s-a prezentat la muncă în teniși. Și aceia destul de uzați! De aceea, colegii ei au supranumit-o "Tenișara".

Vremurile s-au schimbat, companiile s-au spart pe centre de profit și Enache a început să afișeze, de la o zi la alta, o tot mai mare prosperitate.

Colegii ei de muncă nu își pot explica "infuzia de bunăstare".

Cunoscătorii știu precis de unde vine. Iar o "duamnă", pe care "Tenișara" o anunță cu nonșalanță peste tot ca mare "pretenă", are datele concrete notate într-un carnețel.

Nu ca la alte capitole, la tupeu Adinuța le dă clasă tuturor colegilor ei. Cariera ei fulminantă se bazează pe o educație solidă. Ca aerul!

"Tenișara" este absolventa unei dubioase facultăți "pă bani", din categoria enunțată de fostul ministru Radu Berceanu: dacă nu ești atent termini vreo două-trei facultăți în același timp!

În cinstea categoriei pentru care a luat Enache "Zmeurica de Aur", am întrebat și o altă inteligență artificială, ChatGPT, despre corupția din interiorul gigantului industrial Daimler, "mămica și tăticul" firmei la care lucrează "Tenișara".

Iată ce răspuns am primit:

"Daimler AG, un gigant german în producția de automobile, a fost implicată în mai multe scandaluri de corupție de-a lungul anilor. Iată o analiză mai detaliată a unora dintre aceste incidente:

1. **Scandalul plăților ilegale (2010):**
- În 2010, Daimler a fost acuzată că a efectuat plăți ilegale în mai mult de 20 de țări pentru a facilita obținerea de contracte pentru vânzarea de vehicule.
- Ancheta a dezvăluit că aceste plăți au fost efectuate pentru a obține informații privilegiate sau pentru a evita taxe și impozite.
- Daimler a fost de acord să plătească o amendă de 185 de milioane de dolari autorităților americane pentru a evita eventuale urmări penale.

2. **Scandalul emisiilor diesel (2016):**
- În 2016, Daimler a fost implicată în scandalul emisiilor diesel, similar cu scandalul Volkswagen.
- Compania a fost acuzată că a instalat dispozitive de manipulare a emisiilor în vehiculele sale diesel pentru a trece testele de poluare.
- Daimler a acceptat să plătească o amendă de 2,2 miliarde de dolari pentru a soluționa acuzațiile și pentru a repara vehiculele pentru a se conforma standardelor de emisii.

3. **Investigații privind cartelul auto (2019):**
- În 2019, Daimler a fost subiectul unei investigații privind presupusele practici anticoncurențiale în ceea ce privește tehnologiile de reducere a emisiilor.
- Autoritățile au suspectat că Daimler, împreună cu alte companii auto, ar fi coordonat prețurile și tehnologiile pentru a încălca regulile concurenței.
- Această investigație a evidențiat probleme în întregul sector auto și a dus la amenzi substanțiale pentru mai mulți producători.
Aceste scandaluri au adus prejudicii serioase reputației Daimler și au avut un impact financiar semnificativ asupra companiei. Pentru a evita astfel de situații în viitor, Daimler a fost nevoită să își revizuiască practicile de afaceri și să implementeze măsuri mai stricte de conformitate."
În loc de concluzie: Se pare că revizuirea practicilor de afaceri ale Daimler nu a ajuns niciodată la București!

Genul programului: PAMFLET!
Coloana a cincea este o rubrică de pamflet și trebuie tratată ca atare.
Le mulțumim tuturor prietenilor noștri care ne sprijină cu informații de calitate premium.
Îi rugăm pe toți cei care vor să ne trimită informații, documente, fotografii sau videoclipuri să ne contacteze prin e-mail la adresa: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..


STAREA TRANSPORTURILOR - RADU DINESCU


VERSUS SO3E04

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.