VIDEO Zeci de soferi de camion stau de patru zile la frontiera cu Ucraina. „Vor să ne confiște marfa” Recomandat

VIDEO Zeci de soferi de camion stau de patru zile la frontiera cu Ucraina. „Vor să ne confiște marfa”

Zeci de soferi de TIR din Republica Moldova stau de patru zile intr-o parcare din preajma vamei Moghilev-Podolsk. Oamenii spun ca vamesii nu le-ar permite sa treaca frontiera si ca vor sa le confiste marfa pe care o transporta. Reprezentantii Guvernului de la Chisinau spun ca din cauza starii de urgenta controalele la frontiera sunt mai riguroase si ca mai multe echipe de vamesi intervin.

“Cat pot sa ne tina aici, adica pe alti straini ii primesc, dar noi nu avem dreptul sa mergem acasa.”

In jur de 25 de soferi stau blocati in parcarea de langa frontiera Ucrainei cu Moldova. Unii s-au pornit in Rusia, transportand mere sau cauciucuri, dar din cauza razboiului s-au reintors din drum. Altii veneau din Belarus si Rusia. Sergiu are deja trei zile de cand incearca sa ajunga acasa.

“Au blocat iesirea si intrarea in parcare. Uitati-va, baietii se pornesc, rabdare nu mai avem. Sa mergem la frontiera, cat timp ne pot tine!”

Trei zile a fost blocat in parcare si Sergiu, iar de 24 de ore asteapta la punctul de trecere a frontierei Moghileov-Podolsk.

Sergiu, SOFER:“Nu ne permit sa trecem frontiera pentru ca marfa este din Rusia, nu ne informeaza nimic, dar dupa ce spun lor o sa confiste marfa. Cand am iesit din parcare eram 52 de camioane, la vama acum suntem doua camione.”

Anastasia TABURCEAN, PURTATORUL DE CUVANT AL GUVERNULUI:"In baza la ce sa confiste vamesii marfa unui TIR comercial, pentru ca este din Rusia sau Belarus, este un fake. Probabil cineva dezinformeaza soferii care sunt acolo. Ei nu stau blocati de patru zile si nu le permit sa iasa. De patru zile s-au format cozi, este o situatie exceptionala, TIR-urile trebuie verificate mai atent.”

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.