VIDEO. Șoferul CAMIONULUI care a lovit 11 mașini nu era conștient. Are o boală gravă

VIDEO. Șoferul CAMIONULUI care a lovit 11 mașini nu era conștient. Are o boală gravă

Şoferul de camion care a provocat joi un grav accident în Capitală, cu 11 maşini lovite, nu era conştient în momentul impactului. Medicii i-au făcut analize şi au ajuns la concluzia că bărbatul suferă de o boală foarte gravă. Este un incident care scoate la lumină din nou o mare problemă a sistemului. Un şofer bolnav poate trece foarte uşor de testele medicale, care de cele mai multe ori sunt făcute superficial.

În imagini se observa cum şoferul nu opreşte la timp şi loveşte, din spate, maşinile care aşteptau la semafor. Impactul i-a schimbat direcţia de mers, astfel ca a intrat şi într-o magazie de pe cealaltă parte a drumului.

Mai mulţi martori au riscat, încercând sa se apropie de camion, pentru a-l opri cumva. Nu au reuşit. Mastodontul şi-a continuat cursa, fără niciun fel de control. A oprit 200 de metri mai în faţă, în gardul altei case. Până acolo a lovit mai multe maşini parcate pe marginea drumului.

După 24 de ore a venit şi verdictul medicicilor: era inconştient în momentul impactului. Accidentul a fost cauzat de o boală foarte gravă a şoferului. Sute de astfel de situaţii sunt descoperite de poliţişti şi medici în fiecare an. Grav e că unii medici sunt complici şi îi ajută pe pacienţi să-şi păstreze permisul, deşi n-ar trebui să se mai urce vreodată la volan.

George Grigore, Direcția Rutieră: Medicul este obligat să emită un bilet de trimitere pe care să îl dea bolnavului pentru un examen de specialitate la o unitate medicală autorizată. Dacă în termen de 30 de zile medicul trimițător care a emis biletul de trimitere nu este înștiințat de unitatea medicală autorizată despre diagnostic, acesta este obligat să comunice Poliției acest lucru. Necomunicarea acestor date constituie contravenție și se amendează de la 3.045 lei până la 14.500 lei.

Medicii le dau dreptate poliţiştilor. Există şoferi care încă au permis, deşi suferă de boli grave. Unii dintre ei îşi ascund afecţiunile, iar examinările făcute de doctori sunt de multe ori superficiale.

Valentina Boboc, medic de familie: Un om poate să fie normal în afara crizelor epileptice și nu poți să-ți dai seama la o simplă examinare, și nu se face o examinare complexă, cu electroencefalograme, cu tomografii la cap pentru un certificat medical de conducere auto. Pe primul loc sunt afecțiunile cardiovasculare, aritmiile cardiace cu un puls ori foarte mic, ori foarte mare, crizele anginoase necontrolate medicamentos, epilepsiile.

Cât despre şoferi, aproape niciodată nu-şi recunosc problemele de sănătate.

Parlamentarii au modificat legea la începutul anului în aşa fel încât orice medic trebuie să sesizeze autorităţile atunci când observă că un pacient nu este capabil să conducă. Până acum, doar medicii de familie aveau această obligaţie.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.
Detalii Ok Resping