Italia. Șofer profesionist român, prins că circula cu cardul tahograf al cumnatului său Recomandat

Italia. Șofer profesionist român, prins că circula cu cardul tahograf al cumnatului său

Agenții de la Detașamentul Poliției Rutiere din Carsoli, provincia L’Aquila din Abruzzo, i-au reținut permisul unui șofer profesionist român, în cursul dimineții de luni, 28 iunie 2021, care conducea vehiculul greu folosind cardul tahograf al unei alte persoane.

Potrivit unui comunicat de presă publicat de Polizia di Stato pe site-ul oficial, românul a fost oprit de polițiștii italieni pentru un control de rutină în timp ce se afla în apropierea cabinei de taxare de pe autostrada A24, Carsoli.
„Mijlocul de transport, deținut de o companie cu sediul în Reggio Calabria, era condus de un român în vârstă de 32 de ani, cu domiciliul în Mondragone, în provincia Caserta, care le-a arătat operatorilor un card pentru tahograf ce rezulta înregistrat pe numele cumnatului său, român și el, rezident în orașul Caserta și în prezent șomer”, se precizează în comunicat.
În acest fel, șoferul conducea peste limitele de timp impuse de lege folosind atât cardul personal, cât și pe cel al cumnatului său, crezând că nu va fi descoperit de oamenii legii.
„A fost declanșată așadar, conform art. 179 din Codul Rutier, reținerea permisului de conducere și sechestrul administrativ al cardului tahografic”, mai spun polițiștii.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.