Germania. Șofer român conducea un camion cu un disc de frână rupt și fără inspecția tehnică

Germania. Șofer român conducea un camion cu un disc de frână rupt și fără inspecția tehnică

Un șofer român de TIR i-a lăsat cu gura căscată pe polițiștii germani care l-au controlat pe autostradă. Oamenii legii au fost șocați de inconștiența camionagiului, care a pus atât viața sa cât și a altora în pericol, prin plecarea la drum cu un camion defect.

Potrivit unui comunicat al Poliției Germane, serviciul de circulație din Dulmen a retras din circulație, marți, 27.07.2021, un camion înmatriculat în România, la ieșirea de pe A43 din Dulmen.

În timpul inspecției, polițiștii au observat mai multe deficiențe grave

În primul rând, vehiculul nu avea inspecție tehnică periodică (TUV), nefiind sigur pentru a rula pe străzi. Primul lucru pe care oamenii legii l-au observat a fost sistemul de informații de pe bordul din cabina șoferului, care strălucea ca un "pom de Crăciun” și care indica, de asemenea, erori ABS. Din acest motiv, polițiștii de la serviciul de circulație din Dulmen au ordonat o verificare într-un atelier de specialitate.

Pe lângă defecțiunea la sistemul ABS, mecanicii au găsit și un disc de frână complet rupt. Potrivit sursei citate, acest lucru se întâmplă de obicei atunci când discul este deja uzat, iar camionul este încărcat puternic.

Șoferul român nu a mai fost lăsat să plece la drum, deși transporta piese de mașini din Rimini / Italia și voia să le aducă la Gescher. Totodată, camionul a fost oprit în atelier..

(stiridiaspora)

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.