Curba din România unde șoferii de camion intră cu teamă

Curba din România unde șoferii de camion intră cu teamă

La un interval de o lună, două camioane s-au răsturnat într-o curbă de pe șoseaua Bucium. Localnicii din zonă au sesizat problema de mai mult timp, însă au fost ignorați.

Pe șoseaua Bucium, chiar înainte de Motel Bucium, drumul este denivelat, iar mașinile de mare tonaj au probleme când virează. În cotidianul BZI a semnalat această situație pe data de 6 martie 2024, pe lângă sesizările făcute de cetățeni, iar Primăria Iași ar fi trebuit să ia măsuri pentru a rezolva problema. Istoria s-a repetat, un alt TIR încărcat s-a răsturnat în același loc, pe 25 martie 2024, șoferul fiind transportat la spital.

Drumul Național 24 este intens circulat, deoarece este cea mai rapidă rută spre Vaslui, iar mulți oameni locuiesc în comunele din zona respectivă. Zilnic, trec sute de mașini de mare tonaj pe această stradă, însă, pentru că a fost proiectată greșit, aceasta a cedat din cauza greutății autovehiculelor. Localnicii sunt nemulțumiți, deoarece zilnic circulă prin acest loc și simt că li se pune viața în pericol. Pe 27 februarie 2024, un camion din Republica Moldova, încărcat cu grâu, s-a răsturnat în curba respectivă. Ieri, 25 martie 2024, un alt camion din Republica Moldova s-a răsturnat în același loc, iar șoferul a intrat în stop cardio-respirator.

Primăria Iași a preluat administrarea Drumului Național 24 de la Direcția Regională de Drumuri și Poduri. Reparații nu s-au mai făcut pe acea porțiune de drum de foarte mulți ani, deși traficul s-a intensificat. Primăria și-a luat angajamentul că va rezolva problema odată ce vremea va permite acest lucru, iar deocamdată nu a fost făcut nimic. Rămâne de văzut dacă după acest incident va interveni cineva.

Un locuitor din comuna Păun, care trece zilnic prin zonă, a făcut nenumărate sesizări de-a lungul anilor, care au fost ignorate de primărie.

„Sincer, mă strânge în spate când mă gândesc că trebuie să merg zilnic pe drumul acela. Au mai fost făcute sesizări, dar nimic, nu ne bagă nimeni în seamă, chiar și dacă se întâmplă tot felul de nenorociri. E o bătaie de joc din partea autorităților, pentru că noi plătim taxe și impozite și ne riscăm viața zilnic. Când circuli cu mașina prin locul respectiv, se simte acel dâmb când treci peste el. Păi, la o mașină de mare tonaj normal că pierzi controlul foarte ușor”, povestește Constantin, un localnic din comuna Păun.

Detalii AICI


STAREA TRANSPORTURILOR - RADU DINESCU


VERSUS SO3E04


Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.