Camioanele care transportă animale, controlate la sânge. Care e motivul? Recomandat

Camioanele care transportă animale, controlate la sânge. Care e motivul?

Se fac controale în trafic, având în vedere noul context epidemiologic impus de confirmarea Pestei Rumegătoarelor Mici (PRM) în România. Fermierii care nu respectă normele riscă amenzi usturătoare.


Județele unde Pesta Rumegătoarelor Mici (PRM) nu a pătruns sunt în alertă, astfel încât boala să rămână departe de exploatațiile de animale. Astfel, veterinarii fac controale în trafic alături de Poliție la mașinile care transportă animale.

În județul Dâmbovița, au fost confiscate și ucise deja animale care nu aveau documente din care să rezulte proveniența și statusul de sănătate.

Direcția Sanitar-Veterinară Dâmbovița a anunțat miercuri, 31 iulie, printr-un comunicat, că având în vedere noul context epidemiologic impus de confirmarea Pestei Rumegătoarelor Mici în România, pentru depistarea și descurajarea transporturilor clandestine, ilegale sau frauduloase cu animale vii, în data de 30 de iuloe reprezentanții instituției au efectuat un control în trafic împreună cu reprezentanți ai Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița.
„Cu această ocazie a fost depistată în trafic o autoutilitară înmatriculată în Județul Sibiu, în timp ce transporta două bovine adulte. În urma verificărilor, deținătorul animalelor, domiciliat în Județul Brăila nu a putut prezenta niciun document sanitar veterinar din care să rezulte proveniența și statusul de sănătate al celor două bovine.


MAN PRE-IAA AUSTRIA


SCHMITZ PRE-IAA 2024

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.