BREAKING NEWS în transporturi. Măsurile extraordinare de protejare a șoferilor profesioniști se extind

BREAKING NEWS în transporturi. Măsurile extraordinare de protejare a șoferilor profesioniști se extind

Ministrul de interne a anunțat adoptarea unei așa-numite ordonanțe militare, prin care sunt impuse noi restricții pentru combaterea răspândirii #Covid-19.

După alineatul 2 al articolului 4 din ordonanța militară 1/2020 se introduce un nou aliuneat, alineatul 3, cu următorul cuprins:

Prevederile alineatului 1 și 2 se aplică și conducătorilor autovehiculelor de transport marfă cu capacitate maximă autorizată mai mare de 2,4 tone. Este vorba de autoutilitarele furgoanele, așa cum se cunosc ele în termeni uzuali în domeniul transportatorilor, care au maxim, sarcina lor și tonajul ajunge la maximum 3,5 t. Noi în prima ordonanță am exceptat doar ce este peste 3,5 t și pentru a veni în sprijinul mediului de afaceri, pentru a susține transportatorii, am coborât limita la 2,4 tone.

Articolul 4 spune următoarele: 

Art. 4. -
(1) Conducătorii autovehiculelor de transport marfă cu capacitatea maximă autorizată mai mare de 3,5 t au obligația ca, în punctul de trecere a frontierei, să aibă asupra lor și să poarte mijloace individuale de protecție, precum dezinfectant, mănuși, mască pentru față, precum și să prezinte documente care atestă traseul de deplasare până la destinație.

(2) Conducătorii de autovehicule prevăzuți la alin. (1), care sosesc din "zone roșii" sau "zone galbene" ori au tranzitat aceste zone, nu se supun măsurilor de carantină sau izolare, dacă la prezentarea în punctul de trecere a frontierei nu manifestă simptomatologie asociată COVID-19.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.