Aglomerație mare de camioane la granița dintre România și Bulgaria Recomandat

Aglomerație mare de camioane la granița dintre România și Bulgaria

Traficul pentru camioane este intens, miercuri dimineaţă, la Punctele de Trecere a Frontierei Kardam şi Oriahovo dintre Bulgaria şi România, raportează Poliţia bulgară de Frontieră, transmite BTA preluată de Rador.

Din cauza unor probleme tehnice, transportul cu feribotul a fost suspendat temporar, la vama Sviştov. De asemenea, din cauza unor reparaţii majore efectuate pe tronsonul bulgăresc al podului Ruse-Giurgiu, circulaţia se desfăşoară temporar pe o singură bandă, fiind reglementată prin semafoare.

În afară de Punctul de Trecere a Frontierei Ruse, şoferii pot opta şi pentru alte puncte vamale – Silistra, Kardam, Durankulak, Kainardja şi Kruşari. Ultimele două sunt deschise zilnic, de la 08:00 la 20:00, nefiind permisă tranzitarea de către tiruri.

Traficul se desfăşoară normal la graniţa cu Grecia. În legătură cu fluxul turistic intens de la punctele vamale Kulata şi Makaza dintre Bulgaria şi Grecia şi numărul mare de turişti români care călătoresc spre şi dinspre Grecia, Poliţia bulgară de Frontieră recomandă tranzitarea unor puncte de control alternative de la graniţa dintre cele două ţări, care sunt mai puţin aglomerate şi permit trecerea mai rapidă.

Turiştii care se îndreaptă spre staţiuni din zona Salonic, Kavala şi Peninsula Halkidiki pot tranzita Punctul de Trecere a Frontierei Ilinden ca alternativă la punctul de control Kulata. Turiştii care călătoresc în staţiunile din zona Xanthi, Komotini şi insula Thassos pot folosi punctul de control Zlatograd ca alternativă la Punctul de Trecere a Frontierei Makaza. Pentru staţiunile din zona Alexandropoulis, se recomandă trecerea prin punctul de control Kapitan Petko Voivoda.

Prin punctele de trecere a frontierei Makaza, Zlatograd şi Ivailovgrad pot tranzita doar autoturisme şi microbuze.

Circulaţia se desfăşoară normal la toate punctele vamale ale Bulgariei cu Serbia, Turcia şi Macedonia de Nord. Poliţia bulgară de Frontieră aminteşte că la Punctul de Trecere a Frontierei Ghiueşevo, de la graniţa cu Macedonia de Nord, a început implementarea Sistemului de intrare/ieşire al Uniunii Europene (EES). Temporar, traficul camioanelor va fi deviat pe benzile pentru autoturisme, fiind posibile anumite dificultăţi la tranzitarea frontierei prin acest punct vamal.


GEORGE NIȚĂ STAREA TRANSPORTURILOR


FORD TRUCKS LANSARE F-LINE
      

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.